Na Etihadu zasvirala himna Chelseaja nakon katastrofe Plavaca, pa se City morao izvinjavati

Provokacija za londonski klub

Na Etihadu zasvirala himna Chelseaja nakon katastrofe Plavaca, pa se City morao izvinjavati

E. Čaušević

Fudbaleri Manchester Cityja sinoć su deklasirali Chelsea na Etihadu sa 6:0 u derviju 26. kola engleskog Premiershipa.

Chelsea odavno nije doživio veću katastrofu u domaćem prvenstvu, te ih je City jednostavno rastavio na proste faktore. Građani su poveli već na samom početku utakmice i sve je izgledalo i mirisalo da se Plavci neće dobro provesti u Manchesteru.

Na kraju je City slavio sa 6:0 na krilima Sergija Aguera koji je postigao tri gola, no to im nije bilo dovoljno. Naime, provokacije su se nastavile i nakon što je glavni sudija Mike Dean označio kraj utakmice.

Himna Chelseaja "One Step Beyong" zasvirala je na Etihadu što je šokiralo navijače londonskog kluba. Mnogi su poručili nakon utakmice da je to sramotan potez jednog kluba poput Cityja.

Nije poznato ko je naredio da se ova himna pusti, ali su se zvaničnici Cityja brzo oglasili i poslali izvinjenje Chelseaju zbog ovog propusta.

Guardiola ispao gospodin iako se Sarri nije pozdravio s njim: Nije me vidio...

Nakon meča engleskog Premiershipa Guardiola je pružio ruku svom kolegi s druge strane, ali Sarri je samo prošao pored njega.

Ipak, Pep je poslije meča rekao kako ga italijanski stručnjak vjerovatno nije vidio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nije me vidio. Imam dobar odnos s njim, nemamo problema", rekao je Guardiola pa se osvrnuo na to koliko je Sarriju trenutno teško:

"Oni su nas pobijedili na Stamford Bridgeu. Ljudi ne razumiju koliko je teško. U mojoj prvoj sezoni u Engleskoj također je bilo teško. Potrebno je da vam vlasnici kluba vjeruju", poručio je Pep.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi