Francuzi se zabrinuli: Može li Benzema zaigrati za neku drugu reprezentaciju?

France Football tražio odgovor od FIFA-e

Francuzi se zabrinuli: Može li Benzema zaigrati za neku drugu reprezentaciju?

A. Čaušević

Žestoka rasprava između predsjednika FS Francuske Noela Le Graeta i Karima Benzeme izazvala je bojazan u zemlji aktuelnih svjetskih prvaka. 

Le Graet je prvo Benzemu uperedio s magarcem koji je napravio glupost zbog ucjenjivanja Mathieuva Valbuene te mu je zauvijek zatvorio vrata reprezentacije Francuske.

Nedugo zatim je uslijedio Benzemin odgovor koji je Le Graetu poručio da nije on taj koji će odlučivati kada će ovaj 31-godišnjak završiti reprezentativnu karijeru.

"Noele, mislio sam da se ne petljate u odluke selektora. Znajte da ću ja i samo ja stati u kraj mojoj međunarodnoj karijeri."

"Ako mislite da sam završio, pustite me da igram za jednu od zemalja za koje imam pravo, pa ćemo vidjeti", poručio je Benzema.

Benzema je rođen u Lyonu, ali zbog svog porijekla ima i alžirsko državljanstvo zbog toga se u Francuskoj pojavilo strah da bi mogao zaigrati za Alžir.

France Football je kontaktirao FIFA-u koja je odgovorila da neki igrač ne može nastupiti za drugu reprezentaciju ukoliko je upisao nastup u zvaničnim nastupima za određenu reprezentaciju, osim u jednom slučaju.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Ako igrač permanentno izgubi državljanstvo zemlje za čiju reprezentaciju je igrao i to bude protiv njegove volje jer je tako vlada odlučila onda može tražiti dozvolu da zaigra za drugu reprezentaciju čije državljastvo već posjeduje", naveli su iz FIFA-e.

S obzirom da je teško vjerovati da će Benzemi biti oduzeto francusko državljanstvo sasvim je jasno da je može igrati samo za Francusku čiji je dres do sada nosio 89 puta.

Top Komentari

VelaHavle
Ooj kako ste glupi sunce vam poljubim... kopirate clanke sa najjadnijih trac portala iz Europe
3 2
Hooruk
Koja glupost, francuzi se zabrinuli a svakako su ga otpisali i sad se kao zabrinuli da ce zaigrati za alzir.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi