Na Grbavici najjači tim, protiv Kipra rezerve?
Foto: EPA

Selektor Belgije pred gostovanje u BiH

Na Grbavici najjači tim, protiv Kipra rezerve?

Midhat Šljivak

Selektor Belgije Roberto Martinez ima velike glavobolje oko sastavljanja tima za utakmice protiv BiH i Kipra u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Belgija će u subotu gostovati na Grbavici našoj selekciji, a selektor Martinez ima nekoliko dilema oko sastava. Povrede mu također kroje tim, a pod upitnikom su  nastupi Romelua Lukakua i Marouanea Fellainija.

Odluka o nastupu napadača Manchester Uniteda biće donijeta u petak.

"Odluka o Lukakuku će biti donijeta u petak. Mertens je opcija za vrh napada, igra odlično na toj poziciji, ali ako ne bude Romelua, imamo također Divocka Origija i Michyja Batshuayija, koji su klasični napadači", rekao je Martinez.

Također, otkrio je i kako će Thomas Vermaelen nastupiti u samo jednoj utakmici, vjerovatno protiv naše selekcije.

"Vermaelen nije spreman za oba meča. On će odigrati samo jednu utakmicu, a vidjećemo koju. U Grčkoj je odigrao slabu utakmicu", istakao je Martinez.

Ipak, kako stvari stoje, Belgija će protiv BiH istrčati u najjačem sastavu, dok će tri dana kasnije protiv Kipra kvalifikacije zatvoriti u nešto izmijenjenom sastavu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Oni žele da protiv naše selekcije potvrde dobru formu i nastave krčiti put ka povlaštenom šeširu na Mundijalu, dok smatraju da protiv Kiprana utakmicu mogu dobiti i sa nešto slabijom ekipom.

Belgija će na Grbavici gostovati u subotu od 18 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije