Na kojim pozicijama će Real Madrid tražiti pojačanja?
Potpuna rekonstrukcija se sprema u Madridu. Očekuje se odlazak i dolazak velikog broja fudbalera i sastav će biti poprilično izmijenjen (Foto: EPA)

Kraljevi će izgledati posve drugačije

Na kojim pozicijama će Real Madrid tražiti pojačanja?

Midhat Šljivak

Madridski Real će tokom ljeta krenuti u veliku rekonstrukciju tima.

Promjene su na Santiago Bernabeu neophodne i biće veoma interesantno vidjeti kakav posao će u ljetnom prelaznom roku odraditi predsjednik Florentino Perez.

Izvjesno je da će određeni fudbaleri napustiti klub. Prije svih na izlaznim vratima su Gareth Bale, Isco, ali i Karim Benzema, te Marcelo.

Marca je danas objavila listu želja madridskog kluba. Na njoj su petorica fudbalera, a Perez će u potragu za štoperom, lijevim bekom, dvojicom veznjaka i klasičnim napadačem.

Mnoga imena se već povezuju sa Realom. Izvjesno je da će u klub stići fudbaler Porta Eder Militao, koji može kvaliteno igrati na mjestu štopera i na mjestu desnog beka.

Ipak, tražiće Real još jednog štopera, a vidjećemo na kraju za koga će se odlučiti predsjednik Perez.

Također, dvojica veznjaka će sigurno biti dovedena. Jedan od njih bi mogao biti i reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić, za kojeg postoji određeni interes Kraljeva.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Vjerovatno i najvažnija je pozicija napadača. Karim Benzema je navodno već najavio odlazak u PSG, pa će pozicija centralnog napadača ostati upražnjena.

Sigurno je da će u Madridu biti veoma vruće ljeto. Florentino Perez neće štedjeti novac kada su pojačanja u pitanju i u narednoj sezoni bismo mogli gledati neke nove Kraljeve.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti