Na krilima Mine i Solera Šišmiši konačno upisali pobjedu
(Foto: EPA) Young Boys je u 77. minuti ostao i sa igračem manje nakon što je direktan crveni karton dobio Sanogo

Grupna faza LP, 4. kolo

Na krilima Mine i Solera Šišmiši konačno upisali pobjedu

Valencia se u zadnje vrijeme pretplatila na remije, a u prošlom kolu LaLige je upisala i poraz od Espanyola. Ipak, danas su Šišmiši konačno upisali trijumf i to nad ekipom Young Boysa rezultatom 3:1 u meču 4. kola grupne faze Lige prvaka.

Iako je i Young Boys danas imao svoje prilike, Valencia je svoje bolje šanse iskorištavala i na kraju došla do pobjede.

Poveli su Šišmiši na svojoj Mestalli golom Mine na asistenciju Solera već u 14. minuti susreta, ali nezgodni Young Boys je uspio uzvratiti u 37. kada je Assale preciznim šutem pospremio loptu iza leđa Neta.

Ipak, Valencia prije odlaska na odmor stiže do novog vodstva. Igrala se 42. minuta kada je Mina postigao svoj drugi gol, ponovo na asistenciju Solera.

Vodstvom Valencije od 2:1 se otišlo na odmor, a onda je dvostruki asistent na ovom meču, Soler, u 56. minuti uspio postići i gol i povisiti na 3:1.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Već tada je pred Young Boysom bio težak zadatak, a on je postao gotovo nemoguć kada je u 77. minuti Sanogo dobio direktan crveni karton i ostavio goste sa desetoricom.

Valencia je lagano privela meč kraju i upisala pobjedu, te se trenutno nalazi na drugom mjestu u grupi H sa pet bodova. Ipak, prvoplasirani Juvenuts (9 bodova) i trećeplasirani Manchester United (4 boda) tek trebaju odigrati međusobni duel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi