Valencia i Barcelona podijelili bodove na Mestalli, Sevilla lider

Derbi španske La Lige

Valencia i Barcelona podijelili bodove na Mestalli, Sevilla lider

Derbi 8. kola španske La Lige večeras su na Mestalli odigrali Valencia i Barcelona, a pobjednika na kraju nije bilo jer je susret završen rezultatom 1:1. 

Valencia je krenula zaista žestoko u ovaj meč i povela je već nakon dvije minute, a strijelac gola je bio Garay. I nakon toga su Šišmiši imali nešto više od igre, a prvu narednu šansu je propustio Batshuayji u 6. minuti kada je šutirao pored gola.

Kasnije se ušlo u nešto mirniji tok, a Barcelona je do izjednačenja stigla u 23. minuti kada su vrlo lijepu akciju izveli Leo Messi i Luis Suarez, a ovaj prvi je pogodio mrežu domaćih za 1:1.

Barcelona je nakon toga bila nešto dominantnija, ali Valencia je prijetila iz kontri. Ipak, promjene rezuultata u nastavku meča nije bilo i obje ekipe su se zadovoljile sa po jednim bodom.

Barca sada ima 15 bodova nakon osam odigranih kola i druga je na tabeli, odmah iza Seville, dok je Valencia na 13. poziciji sa samo devet osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španska La Liga, 8. kolo:

Valencia - Barcelona 1:1

Top Komentari

F_C_Bracelona_
Imaš igrača od 150 mil i uvodiš ga u 84 min takvog trenera još niko nije imao niti će ga imat, ova igra je gora od Man utda
15 0
luks-02
Suareza obavezno u zimskom roku prodat makar đabe.Do tada ga posadit među gledaoce.Umesto njega iako to nije njegovo mesto neka igra Dembele.Gori od njega ne može bit iako bi igro bez jedne noge.
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi