Na leđima nosi devetku, ali ne može da zabije ni greškom

A, nekad je ovaj broj nosio Edin Džeko...

Na leđima nosi devetku, ali ne može da zabije ni greškom

Kada je prije godinu dana stigao u Wolfsburg za deset miliona eura, niko nije mogao ni slutiti da će premijerna sezona Nanyja Landryja Dimite biti ovako katastrofalna.

Radi se o 20-godišnjem belgijskom napadaču porijeklom iz Konga kojem su Vukovi, poprilično ambiciozno, dodijelili dres sa brojem devet. Podsjetimo, nekada je baš taj dres nosio Edin Džeko, koji je harao Bundesligom, dok današnjem Wolfsburgu još nije sigurno hoće li ostati u ligi.

U Belgiji je "razvaljivao" u dresu Oostendea, ali prva sezona u Bundesligi mu je bila za brz zaborav. Nastupio je na 22 utakmice, odigrao ukupno 897 minuta, a nije postigao niti jedan jedini gol.

Dimita je zaigrao i na jednoj utakmici DFB Kupa, ali ni tu mu nije pošlo za nogom da se upiše u strijelce. Sve što je uradio je jedna asistencija.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

S obzirom da je još veoma mlad, Dimiti se kriminalna sezona ne treba previše zamjeriti jer se očigledno nije baš najbolje adaptirao, ali sljedeća će biti prilika da ipak pokaže da nije bez razloga skupo plaćen. Posebno za Wolfsburgove standarde...

Promo

Top Komentari

RD187
Covjek se zove Dimata, ne Dimita
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi