"Na ljeto u Barcelonu stiže jedini čovjek koji nedostaje u Xavijevoj slagalici"

Španski mediji uvjereni

"Na ljeto u Barcelonu stiže jedini čovjek koji nedostaje u Xavijevoj slagalici"

Edmir Škorić

Iako je ljetni prijelazni rok završio prije manje od mjesec dana, Barcelona već planira aktivnosti za ljeto iduće godine.

Prema pisanju mnogih uglednih španskih medija, viceprvak španske LaLige ponovo će pokušati da dovede Bernarda Silvu iz Manchester Cityja.

Barca je tokom ovog ljeta potrošila 153 miliona eura na nove igrače, pa su dovedeni Robert Lewandowski, Raphinha, Jules Kounde, Franck Kessie, Andreas Christensen, Hector Bellerin i Macos Alonso.

Praktički do posljednjeg dana ljetnog prozora španski mediji tvrdili su da bi Barca mogla napraviti barem još jedno pojačanje. U tom kontekstu najviše se pričalo o Bernardu Silvi iz Manchester Cityja, koji je navodno bio i nestrpljiv te je želio da ide na Camp Nou.

Na kraju od toga nije bilo ništa, no moguće je da će tokom narednih prijelaznih rokova Barca ponovo pokušati dovesti Portugalca.

Na profilu "Barcacentra" na Twitteru, pozivajući se na informacije iz "Mundo Deportiva", stoji da će klub učiniti sve da kupi Silvu, kojeg "Xavi Hernandez smatra elementom koji nedostaje u njegovom projektu".

Bernardo Silva je nogometaš Manchester Cityja od jula 2017. godine. U aktuelnoj sezoni odigrao je 10 utakmica u svim takmičenjima u kojima je postigao dva pogotka i upisao tri asistencije. Ugovor mu vrijedi do kraja juna 2025. godine.

Silva nije jedina velika želja Xavija i Barcelone za naredno ljeto. Navodno se razmatra i mogućnost kupnje Trenta Alexandera-Arnolda iz Liverpoola, no sasvim je jasno da bi to bio mnogo teži zadatak i da je potrebno mnogo više novca.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, s brojnim pojačanjima Xavijeva ekipa je postala konkurentna i u Španiji igra sjajno, te je na samo dva boda od lidera Real Madrida, kojem će gostovati 16. oktobra u prvom klasiku u novoj sezoni.

Po završetku reprezentativne stanke, Barcelona će prvog dana oktobra gostovati Mallorci, a sedam dana kasnije ugostit će Celtu, nakon čega će snage odmjeriti s Realom u jednoj od direktni borbi za titulu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
Neki sudija???
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi