Nekad novac ništa ne znači posebno kada se čuju vijesti koje lome srce
Foto - EPA

Barceloni naknada, ali Arauju udarac za karijeru

Nekad novac ništa ne znači posebno kada se čuju vijesti koje lome srce

Midhat Šljivak

Fudbaler Barcelone Ronald Araujo (23) saznao je najgore moguće vijesti pred Svjetsko prvenstvo.

Sjajni defanzivac povrijedio u prijateljskom meču njegovog Urugvaja s Iranom i na terenu je proveo svega 40-ak sekundi kada mu je stradao mišić.

Araujo je nakon povrede saznao srceparajuće vijesti. Ide na operaciju koja će biti obavljena u Finskoj te će propustiti naredna dva-tri mjeseca.

To znači i da će propustiti nastup s Urugvajom na Svjetskom prvenstvu. Veliki je to udarac za ovu selekciju, ali i za Arauja koji je izuzetno bitan faktor u igri ove selekcije i sigurno da mu nije bilo nimalo lako kada je čuo da mora na dugu pauzu.

Barcelona će dobiti naknadu od Svjetske fudbalske federacija (FIFA) zbog povrede 23-godišnjeg defanzivca i to neće biti skromna cifra.

FIFA će prema pravilniku koji je usvojen za zaštitu igrača koji se povrijede tokom nastupa za reprezentaciju, Barceloni plaćati 20.458 eura dnevno, sve dok Araujo ne dobije zeleno svjetlo za nastup.

To će Barceloni na račun donijeti između milion i milion i po eura za odsustvo ovog fudbalera koji će u narednim danima biti operisan na jednoj klinici u Finskoj.

Ovi milioni sasvim sigurno ništa ne znače Xaviju Hernandezu. On bi radije da ima Arauja u timu i da se nikakva povreda nije desila, posebno jer je pred ovim timom nekoliko zaista teških izazova u narednom periodu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Araujo je postao neizostavan član Barcinog tima. Igra zaista odličan fudbal, a ove sezone je nastupio sedam puta za katalonskog velikana. Ukupno je za ovaj klub odigrao 89 utakmica uz šest postignutih golova.

Selekcija Urugvaja morat će bez njega na Svjetskom prvenstvu. Imaju dosta neugodnu grupu u kojoj su još selekcije Portugala, Gane i Južne Koreje.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
Pa lik je sam odlucio da ide na operaciju, da mu se ne bi desilo slicno kao i Umtitij i Ansu Fatiju.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi