Na Pecari druga trećina duela Široki - Željezničar
Sablić najavljuje pobjedu, isto razmišlja i strateg Plavih Admir Adžem. (Foto: SportSport.ba)

Široki po osvetu, Plavi po nastavak serije

Na Pecari druga trećina duela Široki - Željezničar

E. Škorić

Druga trećina meča Široki - Željezničar igra se danas od 16 sati na stadionu Pecara.

U četvrtak su Široki i Željo odmjerili prvi put snage u "malom maratonu" kojeg će apsolvirati tek u srijedu. Prva bitka pripala je Plavima s Grbavice, pošto su golom mladog Anela Šabanadžovića slavili s 1:0 na teškom gostovanju u Hercegovini.

Prva je to pobjeda Želje na Pecari još od 2010. godine i prava je to uvertira za novi okršaj koji će na istom stadionu imati dvije ekipe koje imaju potpuno iste ambicije u ovoj sezoni. Ovaj put ih čeka duel u okviru 17. kola Premijer lige BiH, a eventualni pobjednik imat će priliku da kolo prije kraja prvog dijela sezone dođe na prvo mjesto.

I Široki i Željo su trenutno klubovi koji su u najboljoj formi, a prije poraza od današnjeg rivala, Širokobriježani su imali impresivnu seriju od devet pobjeda i jednog remija u svim takmičenjima. Željo je trenutno u nizu od osam mečeva bez poraza (sedam pobjeda), pa će imati motiv više da još jednom Pecaru napusti neporažen.

Šta god danas da se dogodi, ko god bude bolji i osvoji dva boda više ili čak da se bodovi podijele, i dalje će Široki i Željezničar uz Zrinjski biti glavni favoriti za titulu. Što se nedavne utakmice na Pecari tiče, tu je Željo napravio dobru prednost uoči revanša četvrtfinala Kupa i na pragu je plasmana u polufinale, a tamo su se već plasirali Sloboda, Krupa i Zvijezda 09.

Važno je napomenuti da ni danas na Pecari Željezničar neće imati podršku Manijaka, pošto je policija Zapadnohercegovačkog kantona zbog nedavnih dešavanja u Haškom tribunalu zabranila organizovani dolazak navijača iz Sarajeva.

A šta o današnjem susretu kažu u jednom i drugom taboru?

"Očekujem dosta sličnu utakmicu, tvrdu. Vjerujem da možemo bolje odigrati nego u Kupu, iako momcima nemam toga previše za zamjeriti u toj kup utakmici koja je mogla otići i na našu stranu. Imamo prostora za napredak, posebice po pitanju agresivnosti. Dobro smo sve izanalizirali i očekujem da ćemo izvući pouku iz tog poraza", rekao je Sablić za zvaničnu stranicu NK Široki Brijeg.

"Momci su odigrali vrhunski i njima idu zasluge. Mi ćemo pokušati da se odmorimo i da se pripremimo za prvenstvo. Mislim da smo danas dokazali da smo spremna ekipa. Nakon derbija se niko nije žalio na umur. Slijedi oporavak od utakmice i u nedjelju idemo ponovo na pobjedu", rekao je Adžem nakon prve pobjede na Pecari.

Možemo, dakle, reći da je ovo druga trećina duela starih rivala i da je teško, skoro nemoguće, predvidjeti šta će se danas dešavati na stadionu u Širokom Brijegu. Domaćin želi osvetu, Željo nastavak niza i šanse su 50:50.

Nekoliko sati ranije, od 13h, u Bijeljini se sastaju Radnik i Mladost i taj meč također se smatra izuzetno neizvjesnim, obzirom da se radi o dvije kvalitetne ekipe koje pretendiraju na Ligu za prvaka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Iwe
Utakmica je u 16?
5 1
Jole_Musa
Dobra utakmica, ne simpatisem ni Zelju ali da hoce dobiti ove fasiste.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi