Na Piroti stanuje 'posebna' momčad: Poraz, šta je to?

Mlada momčad jedina bez poraza u ligi

Na Piroti stanuje 'posebna' momčad: Poraz, šta je to?

S. Mlaćo

Kada je dobojska Mladost prije manje od mjesec dana savladala Željezničar, svi  su govorili o dobojskoj mladosti - ludosti.

Tada su mladi momci na Grbavici savladali velikog rivala i pokazali da su mladi igrači u našoj zemlji nerijetko veoma podcijenjeni.

Šta tek reći o vezirskoj mladosti - ludosti? NK Travnik je jedina neporažena momčad u Prvoj ligi FBiH nakon šest kola.

Veziri su u subotu remizirali u Orašju (0:0), iako je malo ko im davao šanse da kući mogu neporaženi.

Rezultati Vezira na startu sezone zaista su neprocjenjivi i ne radi se samo o momčadi koja je bez poraza, radi se o momčadi koja je zaista posebna.

U subotnjem meču u prvoj postavi NK Travnik bilo je čak sedam nogometaša koji su ponikli u akademiji klubu, 12 igrača je ukupno bilo u kadru iz akademije ovog kluba, a njih čak 11 je bilo do 21.godine.

Dok klubovi u našoj zemlji muke muče da dovedu mladog nogometaša za prvi tim, te vrlo često koriste 'prljave' igre, te golobrade mladiće ismijavaju izbacivanjem iz igre nakon odigranih par minuta kako bi ispunili pravila Saveza, na Piroti im vjeruju, 'guraju' ih, a oni to uzvraćaja sjajnim rezultatima.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Igra se za kolegu iz svlačionice, za sjajni trenerski duo Adnan Čorbo - Adnan Beganović, ali i za grb kluba koji je svetinja.

Nema odmoriti radi dalekog gostovanja, nema 'stisnuti kočnicu', samo se čeka novi meč i novi izazov. Ne pamte to na Piroti odavno, pa su ovi momci zaista posebni.

Top Komentari

Hellas
jel jos lome noge ko u premijer ligi kad su igrali?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi