Na pomolu još jedan veliki transfer u Saudijsku Arabiju i to iz  Engleske
FOTO - EPA

Iz Liverpoola u Al Ittihad

Na pomolu još jedan veliki transfer u Saudijsku Arabiju i to iz Engleske

Adnan Beganović
Teme:

Fabinho, brazilski reprezentativac i još uvijek igrač Liverpoola, karijeru će najvjerovatnije nastaviti u Al Ittihadu. Dogovoreni su gotovo svi uslovi oko njegovog transfera i ukoro bi mogao biti ozvaničen.

Brazilski reprezentativac Fabinho uskoro će najvjerovatnije napustiti redove Liverpoola.

Naime, prema pisanju otočkih medija, Fabinho je već duže vrijeme u pregovorima sa Al Ittihadom, a pregovori su ušli u završnu fazu.

Sjajni brazilski defanzivni vezni fudbaler zbog toga neće putovati s Liverpoolom u Njemačku gdje će slavni engleski klub brusiti formu za narednu sezonu.

Navodno je Fabinho sa klubom iz Saudijske Arabije dogovorio visinu godišnje plate i ostalo je još samo da se postigne dogovor oko vremena trajanja ugovora.

Oglasi

Nije poznato koliko će Redsi inkasirati na ime obeštećenja, no sasvim sigurno će dobro proći i neće ga pustiti ispod cijene jer je ugovorom za Liverpool vezan do ljeta 2026. godine.

Podsjetimo, Fabinho je u redove Liverpoola stigao 2018. godine iz Monaca. Prije francuskog kluba nastupao je za Rio Ave, mladu ekipu Real Madrida i Fluminense.

Sa Liverpoolom je osvojio titulu prvaka Engleske i Ligu prvaka, dok je sa Monacom bio prvak Francuske.

Za reprezentaciju Brazila odigrao je 29 utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi