Na stadionu bh. niželigaša velika materijalna šteta: "Spremni su nas zaustaviti za par maraka"

Sramotan i podmukao čin

Na stadionu bh. niželigaša velika materijalna šteta: "Spremni su nas zaustaviti za par maraka"

A. Čaušević

Prethodnih sedmica mnogi bh. niželigaši su se pohvalili radovima na svojim stadionima. Međutim, ima i onih koji su primorani na dodatni trošak.

Radnički iz Lukavca je saopštio kako su u noći s petka na subotu nepoznati počinioci uništili električne instalacije na stubovima spremnim za postavljanje reflektorske rasvjete na stadionu Jošik. 

Iz člana Druge lige FBiH grupa Sjever su poručili kako je nastala šteta mnogo veća od otkupne cijene materijala, pod uslovom da su lopovi ovaj sramotan i podmukao čin napravili radi prodaje sekundarne imovine.

"Jako su teški uslovi za opstanak sporta u našem društvu. Čini se da smo okruženi i onima koji su spremni za svega par maraka zaustaviti sve naše napore. Naši dječaci s nestrpljenjem očekuju večernje treninge i poboljšanje uslova za svoj razvoj. Ali sve dok imamo ovakvih slučajeva, teško će biti ostvariti naše ciljeve.

Sinoć je na pomoćnom terenu stadiona Jošik uništena električna instalacija na stubovima spremnim za postavljanje reflektorske rasvjete. Ovakav čin je zaista nepotreban, posebno u ovakvom vremenu kada smo svi na velikom iskušenju. Materijalna šteta je znatno veća od otkupne cijene ovog materijala, ukoliko se radi o takvim motivima (prikupljanje sekundarnih sirovina).

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Na lice mjesta izašli su pripadnici PU Lukavac, te sačinili zapisnik. Za uspjeh našeg kluba potrebna je želja i rad svih nas, mi nastavljamo dalje", saopštili su iz Radničkog.

Jako su teški uslovi za opstanak sporta u našem društvu. Čini se da smo okruženi i onima koji su spremni za svega par...

Posted by FK Radnički Lukavac on Saturday, May 2, 2020

Top Komentari

Lafo
U tim otkupnim stanicama policija treba postaviti kamere i kad god nešto nestane, doći pregledati i pronaći cigana!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi