Na Tušanj stiže Karačićeva kaznena ekspedicija, Slobodin post protiv Širokog traje skoro 4 godine

Na Tušanj stiže Karačićeva kaznena ekspedicija, Slobodin post protiv Širokog traje skoro 4 godine

A. Beganović

Jedan od derbija 6. kola Premijer lige na Tušnju će odigrati Sloboda i Široki Brijeg.

Nakon evropskih uzbuđenja za vikend slijede premijerligaška, a zanimljiv duel biće odigran na Tušnju.

Široki Brijeg na otvaranju sezone igra u izvrsnoj formi. Izabranici Tonija Karačića su najprijatnije premijerligaško iznenađenje i sasvim sigurno da i na Tušanj dolaze sa samo jednom namjerom, a to je upisati nova tri boda.

Osim forme na ruku im ide i tradicija. Treba istaći da Sloboda u posljednjih sedam prvenstvenih susreta nije uspjela savladati Široki. Slavili su Širokobriježani pet puta, dok su dva susreta okončana bez pobjednika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posljednji put Slovboda je slavila 22. oktobra 2016. godine i to s minimalnih 1:0. Jedini pogodak na Tušnju postigao je Sulejman Krpić i to iz penala u 41. minuti susreta.

Od tog trijumfa Tuzlaci su u prvenstvenim duelima da Širokim Brijegom (sedam utakmica) postigli samo dva pogotka i to u duelu odigranom 27. jula prošle godine. Na Tušnju je bilo 2:2, a pogotke za Slobodu postigli su Amer Bekić i Saša Maksimović.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NAPOLI
Pravi *****ki klub koji treba unistiti
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi