Kloppu je još samo to trebalo: Keita postavio ultimatum treneru Liverpoola

Zaprijetio odlaskom

Kloppu je još samo to trebalo: Keita postavio ultimatum treneru Liverpoola

Endin Čaušević

Manchester United i Liverpool igraju sutra veliki derbi u okviru trećeg kola engleskog Premiershipa.

Najveći engleski rivali nisu najbolje otvorili sezonu i za oba kluba sutra je prilika da se iskupe svojim navijačima za loše predstave.

Manchester United je protiv Brightona i Brentforda doživio dvije blamaže, a s druge strane Liverpool je protiv Fulhama i Crystal Palacea uspio da osvoji samo dva boda.

Trener gostujućeg tima Jurgen Klopp će imati dosta problema za sutrašnji meč zbog sve veće liste povrijeđenih igrača. Klopp neće moći računati ni na Thiaga koji se povrijedio u prošlom kolu, te će morati pronaći drugo rješenje u veznom redu.

Međutim, engleski mediji navode da je Klopp dobio i još jedan neočekivan problem, a to je Naby Keita.

Navodno, ovaj veznjak je nezadovoljan statusom u Liverpoolu i poručio je Kloppu da sutra želi igrati protiv Manchester Uniteda od prve minute. Keita je nezadovoljan minutažom i činjenicom da većinu mečeva počinje s klupe.

Zbog toga se nada da će sutra zaigrati od prve minute umjesto Thiaga, a na taj način bi Klopp pokazao da ozbiljno računa na njega.

Navodno, ukoliko Keita ne zaigra sutra od prve minute poručio je Kloppu i čelnicima kluba da će pokušati na sve načine da napusti Liverpool do kraja prelaznog roka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Keita je stopirao pregovore oko novog ugovora iako Klopp želi da on bude dio njegovog tima. Međutim, Keita želi dosta veću minutažu nego što ima trenutno, ali pored jake konkurencije u veznom redu nije baš sigurno da to Klopp može da ispuni.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ViniJr
Nek im Keita truhne na klupi dok veznim redom diriguju dva metuzalema Henderson i Milner. Njima ni očigledna sudijska pomoć iz kola u kolo ne može navući pobjedu.
4 1
King_Kenny
...ovu hodajucu povredu je trebalo prodati jos prosle sezone i kupiti nekog univerzalnog veznjaka tipa Brozovica koji je dobar na obje strane terena...ovaj otkad je dosao nije uvezao 3 utakmice da nije povrijedjen...isto kao i Alcantara,ali on bar zna igrati...
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti