Naby Keita odbio da igra protiv Bayera: "Nije htio ući u autobus, samo je otišao kući"

U Bremenu šokirani

Naby Keita odbio da igra protiv Bayera: "Nije htio ući u autobus, samo je otišao kući"

Edmir Škorić

Bivši veznjak Liverpoola Naby Keita bit će kažnjen od strane bremenskog Werdera jer je odbio da igra u nedjelju protiv Bayer Leverkusena.

Werder je gostovao u Leverkusenu, gdje je doživio težak poraz rezultatom 5:0, a utakmica će ostati upamćena po tome što je Bayer osvojio svoju prvu bundesligašku titulu i to šest kola prije kraja.

Naby Keita je u Bremen došao iz Liverpoola prošlog ljeta, ali nije se naigrao u Njemačkoj. Upisao je samo pet ligaških nastupa i ukupno 106 minuta, ali treba imati na umu da je imao problema s povredama.

29-godišnjak se vratio nakon svoje posljednje povrede u martu i dvaput je nastupio kao zamjena u posljednjih pet utakmica Werdera. Ali uoči njihove utakmice protiv Bayera, veznjak je odbio pridružiti se svojim saigračima i sada će se suočiti s 'posljedicama' za svoje postupke.

"Naby Keita je otkrio da neće igrati protiv Bayera od početka, odlučio je ne ući u autobus i otići kući", rekao je menadžer Werdera Clemens Fritz prije nedjeljne utakmice.

Oglasi

"Razgovarat ćemo s Keitom i njegovim agentom o posljedicama i kako dalje", dodao je Fritz.

Veznjak je potpisao trogodišnji ugovor s njemačkim klubom nakon što mu je prošlog ljeta istekao ugovor na Anfieldu. Prešao je u Redse za 50 miliona eura u ljeto 2017.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Keita je igrao sezonu 2017/18 u Njemačkoj za RB Leipzig prije nego što je sljedeće sezone stigao u Liverpool. Bio je prvi igrač koji je nosio Liverpoolov dres s brojem 8 nakon Stevena Gerrarda i igrao je 129 puta u pet sezona za klub s Anfielda, postigavši ​​11 golova i dodavši sedam asistencija.

On je u karijeri igrao za gvinejsku Horoyu i francuski Istres prije no što ga je RB Salzburg doveo za 1.5 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi