Ovisan je o inzulinu 20 godina, uzor je oboljelim od dijabetesa tip 1, a u Realu mu i dalje vjeruju
FOTO - EPA

Nacho potpisao novi ugovor

Ovisan je o inzulinu 20 godina, uzor je oboljelim od dijabetesa tip 1, a u Realu mu i dalje vjeruju

Adnan Beganović

Nacho Fernandez popisao je novi ugovor sa Real Madridom.

Nekadašnji španski reprezentativac stavio je potpis na ugovor koji ga za "kraljevski klub" veže do ljeta 2023. godine.

Ovu informaciju potvrdio je i Real na svojoj službenoj stranici, a treba istaći da je Nacho svoje prve fudbalske korake napravio upravo u Realu.

Za madridski klub odigrao je ukupno 233 utakmice. Postigao je osam pogodaka kojima je dodao i četiri asistencije.

U prošloj sezoni je u svim takmičenjima je za Real odigrao 33 utakmice i upisao je na svoj konto po pogodak i asistenciju. U Primeri je odigrao 24 meča, Ligi prvaka osam te u Superkupu jednu.

Sa Realom je osvojio sve što se može osvojiti. Po dva trofeja je osvojio u Primeri i Superkupu, po četiri u Ligi prvaka i klupskom Svjetskom prvenstvu, dok je jednom podigao i trofej namijenjen pobjedniku Kupa kralja.

Zanimljivo je i to da je Nachu Fernadezu dok je trenirao u omladinskim selekcijama otkriven dijabetes tip 1, autoimuno oboljenje. Imao je tada 12 godina, no uprkos tome što je iznenada postao ovisan o inzulinu zajedno sa svojim roditeljima donio je odluku da nastavi trenirati.

Dvadesetak godina kasnije Nacho je jedan od trofejnijih igrača najslavnijeg kluba i heroj je svih osoba oboljelih od dijabetesa tip 1.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U jednom od intervjua u kojima je govorio o svojoj borbi sa dijabetesom tip 1 je istakao:

"Ja sam pored svega normalna osoba, Djabetes je uvek tu i ja se trudim da stvari radim ispravno i trudim se da vodim računa o sebi. Jako sam oprezan kada je dijabetes u pitanju, jer ako treba da vodite računa o sebi kao fudbaler, onda živiti sa dijabetesom pored toga je tri puta teže".

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

WOLF20
Bravo majstore, diabetis nije kraj svijeta
4 0
dinass
Pravi karakter a ne kao Ramos,ucjenjivati klub koji je napravio od tebe igraca i kapitena.Mogao je biti ikona ovako je ostao samo obicni igrac placenik
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi