Nisu samo u BiH sudije problem: Izvještaj De Burgosa nakon skandala u Barceloni je prava komedija

Španci ga žestoko kritikovali

Nisu samo u BiH sudije problem: Izvještaj De Burgosa nakon skandala u Barceloni je prava komedija

E. Čaušević

Barcelona je sinoć kao gost pobijedila Espanyol sa 4:2 i osigurala titulu prvaka Španije, no na Pirinejima jutros je glavna priča haos koji su napravili navijači domaćeg tima utrčavanjem na teren kada je umalo došlo do fizičkog obračuna s igračima Barce. Sve to su pratile i sudije, a mnogima nije jasan potez kojeg je napravio Ricardo de Burgos Bengoetxea.

Barcelona je na stadionu svog gradskog rivala uspjela da osigura titulu prvaka Španije, a ono što je njima "najslađe" jeste da su i Espanyol gurnuli prema nižem rangu jer se ovaj tim nalazi u zaista teškoj situaciji.

Ovaj poraz, ali i slavlje igrača Barcelone nakon utakmice teško je palo domaćim navijačima koji su uspjeli nekako da prođu pored zaštitata i ulete na teren.

Oni su na teren utrčali dok su igrači Barce slavili titulu, no na svu sreću uspjeli su pobjeći u tunel prije nego što su oni došli do njih jer je bilo jasno da se žele fizički obračunati.

Pojedini huligani čak su utrčali u tunel za igračima Barcelone, ali su brzo pobjegli nazad na teren kada su shvatili da su i fudbaleri gostujućeg tima spremni da se potuku ukoliko je to potrebno.

Ovaj haos je bacio u sjenu Barceloninu titulu jer mnogima nije jasno kako se uopšte desilo da u takvom trenutku navijači Espanyola uspiju da prođu pred svih tih zaštitara i na kraju utrče na teren.

Oglasi

Sve to pratile su i sudije, a u centru pažnje posebno se našao glavni arbitar jer je u javnost procurio njegov izvještaj sa sinoćnje utakmice.

De Burgos je svjedočio svemu što se dešavalo i zbog toga španskoj javnosti nije jasno kako ni riječ tog skandala koji se desio na kraju utakmice nije spomenu u svom izvještaju.

Da stvar bude gora glavni sudija je napisao da nikakvog incidenta nije bilo zbog čega se našao na meti žestokih kritika španske javnosti jer su slike sa stadiona Espanyola obišle svijet i to ne baš u lijepom izdanju.

Iz Barcelone su već najavili da će tužiti Espanyol zbog toga što je bila ugrožena sigurnost njihovih igrača i stručnog štaba i što je došlo do nevjerovatnog propusta u organizaciji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, nije im jasno kako je De Burgos mogao napisati da nije bilo nikakvog incidenta kada je cijeli svijet vidio šta se dešavalo na terenu, ali i u tunelu stadiona Espanyola nakon sinoćnje utakmice.

Znalo se da je to meč visokog rizika i da Barca na stadionu ljutog gradskog rivala može osigurati titulu i zbog toga je nevjerovatno da je organizacija toliko zakazala, te nema sumnje da će Espanyol zbog svega dobiti žestoku kaznu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Šta sve madridska vnago neće uraditi Barci. Da Bog da izginuli svi.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi