Julian Nagelsmann ima novi posao - zbog njih se odrekao miliona

Mladi stručnjak pronašao novi izazov

Julian Nagelsmann ima novi posao - zbog njih se odrekao miliona

E. Škorić

Bivši trener Bayerna Julian Nagelsmann bio je jedno vrijeme slobodan, no sada će ponovo imati uzbudljiv posao.

Kako je objavio njemački Bild, Nagelsmann će voditi reprezentaciju Njemačke na Evropskom prvenstvu koje se narednog ljeta održava upravo u toj zemlji. On će nalsijediti nedavno smijenjenog Hansija Flicka, čiji rezultati u posljednje vrijeme nisu bili zadovoljavajući.

Nagelsmann je bez posla otkako je proljetos dobio otkaz u Bayernu, a Njemački nogometni savez plaćat će mu 400.000 eura mjesečno. Tim bi trebao voditi na Euru, a kratkoročni ugovor vrijedi nakon što se završi turnir.

Ovo znači da prestaje da važi Nagelsmannov ugovor s Bayernom po kojem je do 2026. trebao inkasirati 20 miliona eura.

Nagelsmann je, interesantno, Flicka naslijedio i u Bayernu u ljet0 2021. godine, ali ga je smijenilo rukvodstvo Bayerna ranije ove godine, kada je neočekivano za trenera postavljen Thomas Tuchel.

Oglasi

Njemačka je pod Flickom pobijedila samo četiri od zadnjih 17 utakmica, a Svjetsko prvenstvo je završila već u grupnoj fazi.

Ipak, Flick je imao dosta prilika i veliku podršku čelnika DFB-a, ponajviše zbog činjenice da je 2014. godine donio Elfu naslov svjetskog prvaka.

58-godišnjak je osim toga osvajao Ligu prvaka s Bayernom, Svjetsko klupsko prvenstvo s Bavarcima, te je dva puta osvajao Bundesligu i jednom Superkup UEFA-e.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kroz trenersku karijeru je radio u Salzburgu i Hoffenheimu, no tamo je uglavnom obnašao funkcije asistenta.

Kao igrač je najveći trag ostavio u Bayernu, a igrao je još za Koeln, Sandhausen u kojem je ponikao i Bammental.

Top Komentari

Koliko ovi sa sport.ba ne znaju to nije normalno
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti