Nagovještaj renesanse: Kodro prekinuo historijski niz uz izvinjenje

Zabio Osasuni za pobjedu

Nagovještaj renesanse: Kodro prekinuo historijski niz uz izvinjenje

A. Čaušević

Sudbina je htjela da Kenan Kodro prvi ovosezonski gol postigne klubu u kojem je doživio potpunu igračku afirmaciju.

Prije tri i pol sezone Kodro je svojim golom vratio Osasunu u Primeru, a jučer je prekinuo historijski niz kluba iz Pamplone nakon što je Athletic Bilbao slavio s 1:2.

Naime, Osasuna pred basijski derbi s Athletic Bilbaom nije znala za domaći poraz 31 utakmicu, a za prekidanje tog niza pobrinuo se Kodro.

Igrala se 79. minuta susreta. Lopta je došla do bh. napadača koji se namjestio i rutinski pogodio sa ivice peterca te tako razočarao prisutnu publiku na El Sadar stadionu.

Ovaj 26-godišnjak očekivano nije želio da proslavi gol te se izvinio domaćim navijačima, svjestan šta mu je značilo igranje za Osasunu na početku karijere.

"Sretan sam što sam dobio priliku za igru. Nisam igrao dugo vremena, a dobio sam priliku da igram na terenu gdje sam odrastao. Na sreću uspio sam postići gol i pobijediti. Nisam slavio? To je bio znak poštovanja", rekao je Kodro nakon utakmice.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Kodri je jučer upisao svoj tek drugi nastup u La Ligi sezone. Svom timu je donio pobjedu što će mu sigurno povećati samopouzdanje.

Da li je jučerašnja partija nagovještaj renesanse mnogo bolje i uspješnije 2020. godine za povremenog bh. reprezentativca pokazat će naredne utakmice.

Top Komentari

delalovic dursum
Forza Rođeni samo hrabro...
5 0
Skandi
Bit ce jos prilika za golove. Strpljenja i rada treba. Sretno.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi