Kenan Kodro pogodio protiv svog bivšeg kluba i donio Bilbau sva tri boda
Kodro je pogodio u 79. minuti za 2:1, što je bio i konačni rezultat

Bh. nogometaš je konačno upisao značajniju minutažu u La Ligi ove sezone

Kenan Kodro pogodio protiv svog bivšeg kluba i donio Bilbau sva tri boda

S. Pašalić

Athletic Bilbao je u 14. kolu La Lige stigao na gostovanje kod ekipe Osasune i ostvario je pobjedu rezultatom 2:1.

Gosti su nešto bolje ušli u meč, a u 9. minuti su i postigli gol, ali je on na asistenciju VAR-a poništen.

Ipak, u 21. minuti Bilbao je stigao do vodstva 1:0 kada je Sancet odlično uposlio Williamsa poji postiže gol.

Osasuna je nakon toga zaprijetila u nekoliko navrata, a u 38. minuti je i postigla gol koji je na kraju poništen zbog ofsajda, pa se na poluvrijeme otišlo sa vodstvom gostiju od 1:0.

Odmah na početku drugog poluvremena u igru je ušao i Kenan Kodro, a to se kasnije pokazao kao jedan od bitnijih momenata u utakmici.

Domaći su međutim od samog početka drugog poluvremena krenuli silovito sa napadima na gol gostiju u nastojanju da stignu do izjednačenja.

To su na kraju dočekali u 76. minuti kada je lopta ubačena u šesnaesterac, Cardona je asistirao, a Chimy Avila je na kraju pogodio za 1:1.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, samo tri minute kasnije Kenan Kodro je postigao svoj prvi gol ove sezone za vodstvo gostiju od 2:1, a ispostavilo se na kraju da je to bio i konačni rezultat.

Bila je ovo prva utakmica ove sezone u kojoj je Kodro dobio značajniju minutažu, s obzirom da je do sada samo protiv Leganesa igrao u La Ligi i tada je proveo samo dvije minute na terenu.

Top Komentari

Grohot
bravo Keno
5 0
SeoRusilac
Napokon da i on zabije
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije