U miru odrađen zvanični trening: Zmajići na najbolji način žele otvoriti kvalifikacije za EURO
Foto: N/FSBiH

Izjave Jankovića, Bristrića i Kahvića

U miru odrađen zvanični trening: Zmajići na najbolji način žele otvoriti kvalifikacije za EURO

Eldar Ganibegović

U-21 reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će otvoriti kvalifikacije za EURO. Večeras je odrađen zvanični trening pred utakmicu prvog kola, a želja svih je jedna, a to su tri boda na startu kvalifikacija.

Dok je u A reprezentaciji opšte bunilo uzokovano nedolaskom Anela Ahmedhodžića na pripreme, U-21 selekcija radi u miru i sutra želi pobjedom otvoriti kvalifikacije za EURO.

Izabranici Igora Jankovića sutra će u Sarajevu dočekati selekciju Slovenije u 1. kolu kvalifikacija za EURO, a večeras je na Grbavici odrađen zvanični trening pred tu utakmicu.

Selektor Janković istakao je da je protivnik analiziran, te da vjeruje u tri boda sutra.

"Igrači su svjesni težine utakmice i važnosti dobrog otvaranja kvalifikacija. U ovom periodu iza nas, iako je bio kratak, uspjeli smo da odradimo dosta stvari i taktički približimo igračima kako želimo da igramo sutra", rekao je Janković, pa dodao:

Oglasi

"Prezentovali smo momcima kroz video analize dobre i lošije strane selekcije Slovenije. Očekujemo kvalitetnu utakmicu, veliku borbu i da otvorimo kvalifikacije na najbolji način. Vjerujem u ovaj tim i smatram da možemo doći do tri boda."

"Radili smo veoma dobro na ovim pripremama. Fokusirani smo na meč sa Slovenijom i idemo da otvorimo kvalifikacije pobjedom. Stručni štab nam je odlično kroz analize predstavio protivnika, tako da znamo šta možemo da očekujemo. U odnosu na prošlogodišnji prijateljski meč koji smo odigrali s njima i pobijedili, nisu previše mijenjali sastav. Smatram da smo bolji tim i da ćemo to sutra pokazati na terenu", rekao je reprezentativac Admir Bristrić.

"Iskoristili smo na pravi način ovaj pripremni period i atmosfera u ekipi je sjajna. Nadamo se pozitivnom rezultatu protiv Slovenije. Biće teška utakmica i oni imaju kvalitet, ali mi moramo od početka krenuti jako i da na našem terenu pokažemo ko je „gazda“ u sutrašnjoj utakmici. Ova generacija ima veoma talentovane i kvalitetne igrače. Protivnici u grupi su teški, ali vjerujem da imamo kvalitet za plasman na veliko takmičenje", dodao je Aleksandar Kahvić. 

Utakmica U-21 selekcija Bosne i Hercegovine i Slovenije na programu je sutra u 18:45 sati na stadionu Grbavica, a zanimljivo da je ulaz za navijače besplatan. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi