Nainggolan: Jako sam vezan za Pjanića, ali nikada ne bih učinio ono što je on
Miralem Pjanić i Radja Nainggolan su veoma dobri prijatelji, ali razlikuju se u tome što Belgijanac nikada ne bi dres Rome zamijenio dresom Juventusa.

Tako kaže vezista Rome

Nainggolan: Jako sam vezan za Pjanića, ali nikada ne bih učinio ono što je on

Belgijsnki fudbaler Radja Nainggolan govorio je za Sky Sport između ostalog o bh. reprezentativcu Miralemu Pjaniću. Dobro je poznato da su njih dvojica jako dobri prijatelji, ali da im se ipak mišljenja u nekim stvarima razlikuju. 

Podsjetimo, Pjanić je na ljeto 2016. godine prešao iz Rome u Juventus i sa Starom damom je osvojio Scudetto i igrao je finale Lige prvaka u kojem je poražen od Real Madrida sa 4:1.

S druge strane, Nainggolan će i ove sezone teško do trofeja sa Romom, ali on poručuje da bez obzira na to nikada ne bi izabrao put kojim je otišao Pjanić.

"Nas dvojica možda i nismo najbolji prijatelji, ali sam jako vezan za njega. Često se sastajem sa njim i njegovom porodicom i čujemo se stalno. On je veoma sličan kao ja. Pjanić trenutno igra u pobjedničkom klubu. Oni su to dokazali godinama u nazad i njihovi rezultati dovoljno govore", rekao je Nainggolan pa je upitan da li bi on ikada prešao u Juve.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ja u Juventusu? Ne, ne bih to prihvatio nikad. Ja razmišljam malo drugačije od njega po tom pitanju, jer bi bilo previše lako tamo osvojiti titulu jer je oni osvajaju već godinama. Želim pobijediti u Romi, a slavlje protiv Juventusa bi bilo dvostruko zadovoljstvo. Jesam li se nekada pokajao zbog svog izbora? Ne, ja sam onaj koji radi ono što kaže", poručio je Belgijanac.

Podsjetimo, Nainggolan i Pjanić su bili saigrači od 2014. do 2016. godine dok su obojica bili u Romi i tada su postali veliki prijatelji, a njihovo prijateljstvo očito traje i dan danas.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije