)
Nainggolan: Problematičan sam? Ništa me ne pitajte, ali nedostaje mi jedna stvar

Želi ići u Rusiju

Nainggolan: Problematičan sam? Ništa me ne pitajte, ali nedostaje mi jedna stvar

Edmir Škorić

Radja Nainggolan je mogao da bira gdje da igra, ali odlučio je ostati u Rimu i ne krije kako je sretan zbog toga.

Nainggolan se povezivao s Chelseajem i Manchester Unitedom, no Belgijac je odlučio da bude do kraja odan Romi.

"Mogao sam da odem bilo gdje, da zaradim više novca, ali nije u tome stvar. Ja sam ovdje sretan i lijepo mi je. Ne pada mi napamet da s 28 ili 29 godina sada tražim novi klub, grad, neke nove načine života. Radije ću biti tamo gdje sam trenutno sretan", rekao je Nainggolan, pa je dodao:

"Morate da budete sretni tamo gdje trenutno igrate. Ovdje imam sve i ne vidim potrebu da nešto dodatno mijenjam. Moja porodica je tu, imamo dobre restorane, možemo naše goste uvijek negdje izvesti, a i imamo odlične šoping centre".

O samoj Romi kaže: "Odličan klub, a navijači me podržavaju. Dao sam puno na terenu, a oni to poštuju. Kao nogometaš, to je jedna od najljepših stvari koju možete da osjetite".

"Odrastao sam u Antwerpenu, ali sam u Rimu postao čovjek. Kako sada stvari stoje, vidim sebe i u budućnosti u Rimi. Imam u Antwerpenu drugi dom, ali sada je moj dom u Rimu", tvrdi Radja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nada se zvijezda Rome da će ga selektor Roberto Martinez ipak zvati na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

"Nisam problematičan, nisam nikada imao probleme s drugim igračima. Naprotiv, svi dođu u Rim da me podsjete. Trebao bih možda pokušati samo da budem malo bolji s trenerom. Ponekad morate da prihvatite neke izbore, koliko god teški bili. Mada, postoji jedna stvar koja mi nedostaje, a to je iskustvo igranja na Svjetskom prvenstvu. Bit ću razočaran ako ne odem u Rusiju", zaključio je Nainggolan.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi