Loša forma ili nešto drugo? Džekin golgeterski učinak duplo slabiji nego prošle sezone

Znatno lošija efikasnost Rome

Loša forma ili nešto drugo? Džekin golgeterski učinak duplo slabiji nego prošle sezone

Endin Čaušević, foto: EPA

Roma do sada nije ispunila očekivanja u dosadašnjem dijelu sezone. Iako su se plasirali u osminu finala Lige prvaka u domaćem prvenstvu mnogo zaostaju za liderima, a vjerovatno jedan od razloga za to je i dosta manja učinkovitost najboljeg bh. igrača Edina Džeke.

Džeko je prošle sezone bio ubjedljivo najbolji strijalac svoje ekipe, a sezonu je završio sa 39 postignutih golova u svim takmičenjima. No, bh. napadaču, ali i Vučici ove sezone ne ide baš tako dobro. Italijanski mediji prenose da je Džekina manja učinkovitost vjerovatno jedan od razloga loše forme Rome u ovoj sezoni.

Bosanskohercegovački napadač je na današnji dan prošle godine na svom kontu imao čak 29 postignutih golova (19 u ligi, 2 u Kupu i 8 u Evropskoj ligi). Međutim, ove sezone ne ide baš tako "glatko", jer Džeko na kontu trenuto ima 14 postignutih golova, odnosno 15 manje u odnosu na prošlu godinu.

Džeko je u dosadašnjem dijelu sezone postigao 11 golova u Seriji A, a tri je dodao u Ligi prvaka. Mediji na Apeninima su uvjereni da je loša učinkovitost u napadu ove ekipe jedan od razloga što su već sada zaostali za liderima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Krivica ide i na dušu čelnih ljudi Rome koji su imali veoma loša dva prelazna roka. Ono što im navijači najviše zamjeraju jeste činjenica da su prodali Mohameda Salaha, Leandra Paredesa i Antonia Rudigera i uopšte nisu našli adekvatne zamjene za ove igrače.

Najveća misterija za sve je Radja Nainggolan. U prvom dijelu sezone Belgijanac je postigao čak 12 golova, ali nakon skandala na proslavi nove godine sve se preokrenulo. Nainggolan je bio i suspendovan i nakon toga djeluje totalno izgubljeno na terenu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Harisss
Kakvaosa forma Edina. Prije los zadnji vezni red Rome..., spora odbrana a krila uopste ne salju kvalitetne centarsuteve u 16 metara. Pa evo primjera, Dzeke nije bilo protiv Milana prvih 65 min. I sta je ekipa napravila? Nista! Ni jedne jedine sanse. Ekipa ne funkcionise ljudi, pa to vidi svaki prosjecni poznavalac fudbala.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi