Nainggolan srušio Napoli i zakuhao borbu za LP

Džeko utakmicu odgledao sa klupe

Nainggolan srušio Napoli i zakuhao borbu za LP

E. Čaušević

Fudbaleri Rome savladali su danas na domaćem terenu ekipu Napolija (1:0) u okviru 35. kola Serije A.

Roma je već u prvoj minuti utakmice imala dobru priliku kada je sa vrha kaznenog prostora zaprijetio Salah, ali je lopta otišla tik pored desne stative. 

Spalletti je već u 21. minuti morao izvršiti prvu izmjenu jer je povredu zadobio Manolas, a umjesto njega na teren je ušao bh. reprezentativac Ervin Zukanović.

Dvije minute kasnije prvu šansu imao je i Napoli. Mertens je nakon sjajne solo akcije uputio udarac ka golu Rome, ali je Szczesny sjajno reagovao. U 26. minuti gostima je poništen gol koji je postigao Callejo zbog ofsajd pozicije.

Napoli je nastavio svoj pritisak, a novu priliku imao je Higuain, ali je ponovo golman Rome bio na visini zadatka.

U drugom poluvremenu gledali smo uspavanku na terenu, a činilo se da su obje ekipe bile zadovoljne jednim bodom. Hamšik je imao najbolju šansu za goste na početku drugog dijela, ali jednostavno nisu imali lijek za golmana Rome.

U samom finišu utakmice Napoli je mogao do prednosti, ali je nevjerovatnu priliku propustio Hamšik. Odnosno, Rudiger je sjajno reagovao.

Nakon ulaska Francesca Tottija igra Rome se dodatno ubrzala što se isplatilo rimskoj ekipi u 89. minuti utakmice kada je za vrijedna tri boda Rome gol postigao Radja Nainggolan.

Treba dodati da bh. napadač Edin Džeko nije ulazio u igru u današnjoj utakmici, dok su nastupe upisali Pjanić i Zukanović.

Roma je treća na tabeli Serije A sa 71 bodova, tri manje od drugoplasiranog Napolija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 35. kolo:

Roma - Napoli 1:0 (Nainggolan 89')

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije