Nainggolan: Za koga sam glasao? Za Džeku!
Bh. Dijamant je imao podršku svog bivšeg saigrača iz Rome, ali mu njegov glas nije pomogao da osvoji veliko priznanje

Belgijanac podržao bivšeg saigrača iz Rome

Nainggolan: Za koga sam glasao? Za Džeku!

Uporedo sa dodjelom Zlatne lopte koja je bila centralni sportski događaj u svijetu, sinoć su se nagrade dijelile i u Italiji.

Manifestacija "Gran Gala del Calcio" okupila je na jednom mjestu najbolje fudbalere iz Serije A. Odabran je najbolji tim godine, u kojem je svoje mjesto našao i naš Miralem Pjanić, dok je najboljim igračem proglašen Mauro Icardi.

Naravno, najviše nagrada pripalo je fudbalerima Juventusa kojih je pet u idealnom timu (Cancelo, Chiellini, Alex Sandro, Dybala i Pjanić), a uz to je za najboljeg trenera proglašen Massimiliano Allegri.

Mnoge je iznenadilo što se u najboljem timu nije našao Edin Džeko, koji je prošle sezone igrao impresivno u dresu Rome. Istina, nešto bolje partije je pružao u Ligi prvaka nego u Seriji A, ali su mnogi mislili da je više zaslužio biti u timu sezone od Paula Dybale.

Jedan od onih koji su glasali za Edina Džeku bio je i Radja Nainggolan, koji se pojavio na ceremoniji jer je također izglasan u tim sezone. Džekin bivši saigrač priznao je da je iznenađen što se na svečanosti nije susreo sa Dijamantom, kojeg je tamo očekivao.

"Za koga sam glasao? Za Edina Džeku, ali njega večeras nema ovdje. Naravno, čestitam Mauru Icardiju na nagradi", poručio je Radja Nainggolan, koji je u tim sezone izglasan najviše zbog dobrih igara za Romu, za koju više ne nastupa:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Za Romu me veže jedan vrlo lijep i značajan dio karijere i života. Proživjeli smo mnogo toga dobrog zajedno, ali sam se okrenuo novim izazovima sa Interom. Sve što sam uradio sa Romom, pokušat ću uraditi i sa Interom, pa i više od toga".

U najboljem timu našli su se: Alisson (Roma), Cancelo (Inter/Juventus), Chiellini (Juventus), Koulibaly (Napoli), Alex Sandro (Juventus), Nainggolan (Roma/Inter), Pjanić (Juventus), Milinković-Savić (Lazio), Dybala (Juventus), Icardi (Inter), Immobile (Lazio).

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Još jedan dokaz da izbor nije regularan. Glasalo se navijački.
23 7
Raikkonen
*Nainggolan
21 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi