Zanimljivo pitanje UEFA-e: Džeko i Pjanić ili Insigne i Jorginho?
Bh. reprezentacija jučer je saznala svoje protivnike u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a sada je jasno da je najveći favorit za prvo mjesto u našoj grupi selekcija Italije.

Italija je prvi favorit grupe, ali...

Zanimljivo pitanje UEFA-e: Džeko i Pjanić ili Insigne i Jorginho?

E. Čaušević

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine jučer je saznala protivnike u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo na izvlačenju koje je održano u Dablinu.

Bh. selekcija je odlično igrala u Ligi nacija i izborila mjesto u play-offu koji se igra za nešto više od godinu dana, no prije toga pred izabranicima Roberta Prosinečkog su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. U Dablinu je jučer održano izvlačenje grupa za kvalifikacije, a svoje protivnike saznala je i naša selekcija.

Zmajevi se nalaze u Grupi J i igrat će protiv Italije, Finske, Grčke, Armenije i Lihtenštajna. Jasno je da pred našim momcima nije lagan posao, ali su uvjereni da mogu kroz kvalifikacije izboriti plasman na EP ukoliko ponovo budu pružili maksimum na terenu.

Naravno, najveći rival u našoj grupi je selekcija Italije koja je napravila dosta promjena u ekipi. Neki novi momci sada predvode bivšeg prvaka svijeta, no svejedno je Italija veliki favorit za osvajanje prve pozicije. UEFA je jučer na zvaničnoj Facebook stranici postavila zanimljivo pitanje pred okršaj Italije i BiH.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Njih je zanimalo da li se ljubiteljima fudbala više sviđaju Edin Džeko i Miralem Pjanić ili Lorenzo Insigne i Jorginho. Treba dodati da Džeko i Pjanić trenutno imaju prednost, a nadamo se da će to naredne godine pokazati i na terenu protiv Italijana.

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Samo se vi nadajte :D Italia
2 19
mer12
Isignje nije zabio niti jedan gol za Italiju, ja mislim...toliko o njemu
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi