Najavili promjene, a već danas se predomislili oko novog trenera
Foto - EPA

U Barceloni vlada pravi haos

Najavili promjene, a već danas se predomislili oko novog trenera

M. Šljivak

Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu najavio je sinoć promjene u klubu nakon katastrofalnog poraza u Ligi prvaka od Bayerna (8:2).

Bartomeu se izvinio navijačima i najavio je rezove, a Quique Setien bi trebao biti prva 'žrtva'.

"Navijači, izvinite", poručio je Bartomeu i dodao je:

"Nismo opravdali očekivanja. Pique je u pravu da je ovo katastrofa. Od sada ćemo donositi drugačije odluke, neke sam imao na umu i prije utakmice i ostvarit ćemo ih u narednim danima", rekao je predsjednik Barcelone nakon meča.

Iako se Mauricio Pochettino najviše povezuje sa klupom katalonskog velikana, on vjerovatno neće preuzeti klub.

AS tvrdi da se rukovodstvo kluba pobunilo zbog eventualnog angažmana Argentinca, koji je u prošlosti Barcu nazivao neprijateljem i da je nikad ne bi vodio kao trener.

To mu određeni ljudi u klubu ne žele oprostiti. Očigledno je da je i večera sa Bartomeuom uzaludna za Pochettina, koji će vjerovatno potražiti posao negdje drugo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, sa klupom Barce povezuje se i legendarni Xavi Hernandez, ali on je nedavno rekao da ga posao trenera voljenog kluba još uvijek ne zanima.

Ime novog trenera trebalo bi se znati ubrzo, no prvo se treba riješiti ugovora kojeg ima Setien.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi