Najpoznatija koljena svijeta: Ogromni ožiljci podsjećaju na ono što se desilo
Foto - Twitter

Ronaldova koljena izgledaju užasno

Najpoznatija koljena svijeta: Ogromni ožiljci podsjećaju na ono što se desilo

Midhat Šljivak
Teme:

Jedan od najboljih napadača svih vremena, legendarni Brazilac Ronaldo, imao je stravične povrede oba koljena.

Ronaldo je u dresu Intera doživio užasne povrede. Prva je stigla 1999. godine u utakmici protiv Leccea, a nakon nekoliko mjeseci pauze zbog pokidanih ligamenata lijevog koljena, čuveni napadač se u aprilu 2000. godine vratio na teren.

Međutim, već u prvoj utakmici El Fenomeno je pokidao ligamente i desnog koljena. Pokušao je napraviti dribling u duelu protiv Lazija i koljeno je jednostavno puklo.

Kompletan Olimpico je ostao u šoku, a Ronaldova koljena godinama kasnije izgledaju zaista stravično.

Vidljivi su jasni ožiljci od teških operacija koje je imao i koje su zaustavile dodatnu eksploziju jednog od najboljih napadača koji se ikada pojavio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, Ronaldo se uspio vratiti na teren. Nije bio isti, ali je uspio da Brazil odvede do titule prvaka svijeta 2002. godine.

Igrao je potom uspješno za Real Madrid, Milan i Corinthians, gdje je 2011. godine završio karijeru.

Top Komentari

King_Kenny
...njega su bas mlatili na terenu,tada su odbrane bile zestoke,pogotovo u Italiji...inace,kako ovo na snimku izgleda tako bezazleno,a tako teska povreda je u pitanju...ali rasturao je i on poslije povrede,na SP 2002. covjek dominirao,prvi strijelac,2 gola u finalu Oliveru Kahnu koji je briljirao na tom SP...ipak,meni je najdrazi onaj njegov hat-trick protiv Manchester Uniteda na Old Traffordu...
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti