Najbolji strijelac srbijanske Superlige karijeru nastavlja u Hrvatskoj

Veliko pojačanje za Goricu

Najbolji strijelac srbijanske Superlige karijeru nastavlja u Hrvatskoj

Srbijanska Superliga je takmičenje koje je zvanično osnovano 2006. godine, nakon razlaza Srbije i Crne Gore, a za skoro deceniju i po postojanja niko u prvog rangu fudbala u komšiluku nije dao više golova od Ognjena Mudrinskog.

Ovaj 28-godišnji napadač je karijeru počeo u Vojvodini, a u svojoj domovini je igrao još za Hajduk iz Kule, FK Novi Sad, Jagodinu Crvenu zvedzu, Spartak iz Subotice i Čukarički.

Kada se sve sabere, Mudrinski je u Superligi odigrao 163 utakmice (Vojvodina, Jagodina, Crvena zvezda, Spartak, Čukarički) i postigao 65 golova - što ga čini najboljim strijelcem srbijanskog šampionata svih vremena.

Posljednji klub Ognjrna Mudrinskog u Srbiji je bio Čukarički kojeg je napustio ljetos kada je prešao u poljsku Jagelloniju.

Ipak, sada Mudrinski ima novi klub.

Naime, Mudrinski je posljednjeg dana prelaznog roka stigao u Goricu, klub iz prvog ranga hrvatskog fudbala.

HNK Gorica je danas potvrdio angažman Mudrinskog i istakao da on dolazi na posudbu do kraja sezone, iz Jagellonije.

Pored Jagellonije, Mudrinski je inostrane angažmane imao i u Greuther Furthu i švicarskom FC Arau.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi