Najčudniji VAR ikad: Brych dosudio penal za Portugal, pogledao snimak, pa dao penal Švicarcima

Ovo još nismo vidjeli

Najčudniji VAR ikad: Brych dosudio penal za Portugal, pogledao snimak, pa dao penal Švicarcima

Portugalci i Švicarci u ovim trenucima igraju polufinalni susret Završnog turnira Lige nacija, a na samom početku drugog poluvremena desila se jedna bizarna situacija. 

Kod rezultata 1:0 za domaće Švicarci su tražili penal nakon što je Zuber pao u šesnaestercu Portugala, ali Brych je samo odmahnuo rukom.

Portugalci su uzeli loptu, krenuli u napad, i samo 20-ak sekundi kasnije dobili penal i to čist kao suzu. Bernardo Silva je pao u šesnaestercu gostiju i Brych je pokazao na bijelu tačku.

Švicarci su ga okupirali tražeći da pogleda snimak situacije u kojoj su oni tražili penal, a Nijemac je na kraju to i uradio.

Nakon što je pregledao snimak, Brych je promijenio svoju odluku i dosudio penal za Švicarsku.

Obično u situacijama kada se sudac odluči pogledati VAR, on to učini odmah nakon što mu jave na slušalicu da je u pitanju sumnjiva situacija.

Brych je ipak odlučio da sačeka čitavih pola minute, a sudbina je htjela da se baš u tom periodu dosudi još jedan penal što je bilo jako interesantno. Na kraju je umjesto penal jednoj, dodijelio penal drugoj reprezentaciji što se dešava možda i prvi put otkad se koristi VAR.

Kako je sve to izgledalo možete pogledati u nekoliko video priloga koje smo pronašli za vas:

Top Komentari

gumenakita
smijesan penal,haha al hajde drazi su mi Svicarci
2 0
Mesetar
Ocigledno ne pratite italijansku serie a
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti