Borba za trofej Lige nacija i odlazak na EP: Poznati sastavi Portugala i Švicarske

Prvi polufinalni okršaj

Borba za trofej Lige nacija i odlazak na EP: Poznati sastavi Portugala i Švicarske

Endin Čaušević

Liga nacija se vraća nakon nekoliko mjeseci pauze, a večeras nas očekuje prvo polufinale grupe A između Portugala i Švicarske.

Portugal i Švicarska bili su prvi u svojim grupama i plasirali su se u polufinale, a večeras će se na stadionu Dragao u Portu boriti za plasman u finale.

U drugom polufinalnom duelu sastaju se Holandija i Engleske. Poznato je da će osvajač najelitnije grupe Lige nacija osvojiti trofej ovog takmičenja, ali i direktan plasman na Evropsko prvenstvo.

Portugal i Švicarska večeras igraju u najjačim sastavima i to je jasan dokaz da već sada žele riješiti sve dileme oko odlaska na Evropsko prvenstvo.

Utakmica u Portu igra se od 20:45 sati, a Santos i Petković su objavili sastave i na teren poslali najbolje što imaju.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Portugal: Patricio, Semedo, Pepe, Dias, Guerreiro, Carvalho, Neves, Bernardo Silva, Fernandes, Joao Felix, Ronaldo.

Švicarska: Sommer, Rodriguez, Akanji, Schar, Mbabu, Xhaka, Freuler, Zuber, Zakaria, Shaqiri, Seferović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi