Izabrano deset najgorih napadača Reala: Od trojice sa "ex-yu" prostora čak dvojica su iz Bosne

Po izboru uglednog lista As

Izabrano deset najgorih napadača Reala: Od trojice sa "ex-yu" prostora čak dvojica su iz Bosne

Admin Čaušević

Ugledni španski list As, koji je tradicionalno naklonjen Real Madridu, učestalo osvježava listu najgorih pojačanja Kraljevskog kluba. Posljednji izbor se odnosio na najlošije izbore u fazi napada. Među odabranim su dvojica igrača rođenih u Bosni i Hercegovini.

Koliko god bio glamurozan i uspješan Real Madrid ne uspjeva pobjeći od činjenice sa promašajima što je sasvim očekivano s obzirom na prohtjeve popularnih Los Blancosa.

Dres Kraljeva ima specifičinu težinu, igranje za velikana iz španske prijsteolnice samo po sebi donosi pritisak kojem na kraju mnogi pokleknu.

Uz to vrlo je važno kako nekog fudbalera prihvati zahtjevna i ponekad razmažena publika na stadionu Santiago Bernabeu. Svi ti faktori definitivno utiću i na performanse na terenu.

List As je danas izabrao deset najgorih pojačanja Reala u napadačkom dijelu tima, a na listi su se našla trojica igrača za područja bivše Jugoslavije.

Oglasi

Poziciju broj četiri zauzeo je Luka Jović koji je rođen u Bijeljini, ali igra za Srbiju.

"Došao je u Real 2019. godine da bude zamjena Karimu Benzemi, ali u tri sezone u bijelom dresu postaigoa je dva gola. Otišao je u Fiorentinu besplatno i nikad nije bio na nivou Karima Benzeme."

Na osmom mjestu je završio Elvir Baljić koji je 2000. godine uspio osvojiti Ligu prvaka. Nadimak mu je bio Rivaldo s Balkana.

Baljić iz vremena dok je igrao za Real Madrid

"U Realu je proveo samo jednu sezonu i postigao je jedan gol. Bosanski napadač nije imao sreće s povredama jer je pokidao ligamente, uz to nije pružao briljantne partije kada je dobio priliku."

"On je bio zahtjev Johna Toschaka koji ga je pratio u Turskoj i za njega je rekao da je 'Rivaldo s Balkana", piše As.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Treći "ex-yu" fudbaler na listi najlošijih napadača Reala je Perica Ognjenoović koji je došao iz Crvene zvezde 1999. godine, a za tri sezone je zabio jedan gol.

Neslavna titula je pripala Francuzu Nicolasu Anelki, a iza njega slijede Antonio Cassano iz Italije, dok je Javier Saviola iz Argentine na trećem mjestu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jedan mali ku...ć sa Balkana zvani Baljić CD
0 3
antiTrojkas
OVAJ HRVATSKI PORTAL DIZE U NEBESA HRVATE A PLJUJE UPORNO PO SVEMU BOSANSKOM...gadovi Trojkaski..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi