Čudak iz Reala u neobičnoj akciji na terenu - "Namjerno to radim"

Rudiger u centru pažnje

Čudak iz Reala u neobičnoj akciji na terenu - "Namjerno to radim"

Midhat Šljivak

Pogotkom Lucasa Vazqueza u 92. minuti Real Madrid je na stadionu Mendizorrotza savladao Deportivo Alaves s 1:0, a u ovom meču vidjeli smo još jedan neobičan potez njemačkog fudbalera Antonija Rudigera, koji ponekad zna biti pravi čudak na terenu.

Antonio Rudiger često zna privući pažnju na sebe neobičnim potezima na terenu. Tako je bilo i sinoć u pobjedi Real Madrida na gostovanju kod Deportivo Alavesa (1:0) kada je čuvao protivničkog fudbalera Samuela Omorodiona.

To je Nijemac radio na vrlo neobičan način. Pored normalnih provociranja, odgurivanja, štipkanja i udaranja, Rudiger je u jednom trenutku odlučio da se sagne iza protivnikovih leđa kako bi ovaj pao preko njega.

Srećom, to se nije desilo. Nastavili su se međusobno naguravati i udarati, pa su dobili upozorenje od četvrtog sudije koji je bio u blizini.

Oglasi

Rudiger je još jednom pokazao da je istinski čudak. Njegove 'luđačke' reakcije postale su izuzetno česte na terenima širom La Lige i više nisu iznenađenje.

U prošlosti su i njegovi saigrači znali platiti cijenu prevelike sreće. Udara Rudiger i ne pita ko je ispred njega, pa to često izgleda zaista nestvarno.

Rudiger: "Svjesno provociram protivnike"

Tridesetogodišnji defanzivac je prije dolaska u Real Madrid 2022. godine proveo pet sezone u londonskom Chelseaju i igrao je zaista dobro.

Mnoge je međutim iznenadio izjavom da je na terenu namjerno pravio greške. Nisu to bile situacije opasne po gol i imao je svoj cilj takvim ponašanjem. Također, svjesno provocira protivnike svojim 'akcijama' na terenu.

"Iskreno, namjerno sam napravio nekoliko grešaka jer je bilo previše tiho na stadionu. Na taj način sam želio probuditi ljude", rekao je Rudiger i dodaje:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Analiziram protivnike i tražim reakciju tako što ih namjerno provociram", riječi su 30-godišnjeg defanzivca, pa tako nije nikakvo čudo što ga protiv napadača gledamo u zanimljivim akcijama.

Sjajni defanzivac je pored Reala i Chelseaja nastupao još za Romu i Stuttgart. Od 2014. godine je reprezentativac Njemačke za koju je odigrao 66 utakmica.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Trebal vam radnika u redakciji? Mogu i ja pregledat par twitova dnevno i objavit ako moze? I honoror neki fin?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti