Najplaćeniji tim Serije A

Edin Džeko predvodi napad

Najplaćeniji tim Serije A

S. Bošković

Momčad sa slike je tim najplaćenijih igrača Serie A u formaciji 3-4-3 za tekuću sezonu.

U ovom timu nalaze se četiri igrača koja su stigla ovog transfer roka, a ostalih sedam igrača su tu bili i prošlih sezone. Talijani nisu previše novca davali na plaće, ali su na transfere potrošili više nego što su navikli.

Na poziciji golmana nalazi se Gianluigi Buffon koji svake sezone postane teži za četiri i pol miliona eura.

Odbranu predvode Chiellini i Bonucci koji za defanzivne zadatke dobiju tri i pol miliona euro. Bivši stoper Manchester Uniteda, Nemanja Vidić, zaradi 300.000 eura manje.

U veznom redu je spoj mladosti i iskustva. De Rossi godišnje zaradi najviše, šest i pol miliona eura. Uz njega je još jedan igrač koji je par sezona u Italiji, Paul Pogba. Njima su se pridružili igrači kojeg su ovog ljeta stigli, Kondogbija sa četiri miliona, te Khedira koji zaradi pola miliona manje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U napadu najviše je "težak" Gonzalo Higuani sa pet i pol miliona, a naš Edin Džeko godišnje zaradi pola miliona manje. Carlos Bacca je "najsiromašniji" sa tri i pol miliona.

Ovih jedanaest igrača, sastavljenih iz Juventusa, Milana, Intera, Rome i Napolija, godišnje zarade 46.7 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.