Najpoznatija "faca" Premiershipa napušta United
Foto: EPA

Phil Jones odlazi

Najpoznatija "faca" Premiershipa napušta United

M. Šljivak

Defanzivac Manchester Uniteda Phil Jones na korak je od odlaska iz ovog kluba.

Čovjek koji je po društvenim mrežama konstano ismijavan zbog grimasa na licu koje pravi tokom utakmica, karijeru će vjerovatno nastaviti u ekipi Evertona.

Iako je ugovorom za United vezan do 2019. godine, menadžer Crvenih đavola Jose Mourinho ne računa na njegove usluge i on će se naći na transfer listi.

Everton je već reagovao. Započeli su pregovore prije kraja sezone i vjerovatno će Jones obući dres ovog tima od naredne sezone.

Jones je član ekipe sa Old Trafforda postao 2011. godine. Stigao je iz Blackburn Roversa, a za United je postigao pet golova u 188 odigranih utakmica.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, došlo je vrijeme da se krene dalje i 26-godišnjeg štopera od naredne sezone vjerovatno gledati u dresu tima sa Goodison Parka.

Jones je zbog grimasa na licu postao prepoznatljiv u svijetu fudbala, ali imao je i dobrih nastupa u dresu tima iz Manchestera.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi