"Najsiromašniji" igrač Serije A
Foto: torinofc.it

Za njega još ima vremena

"Najsiromašniji" igrač Serije A

Igrači iz najboljih evropskih liga, liga petice, zarađuju ogroman novac. Uz veliki novac dolaze i luksuzni automobili, vile, odmori na egzotičnim desitnacijama...

Međutim, ima i onih koji su, iako u klubovima liga petice, i dalje na normalnim platama.

Italijanski mediji često prenose informacije o platama igrača u Seriji A, a sada su otkrili da je zvanično "najsiromašniji" igrač u italijanskoj eliti Wilfried Singo, mladi defanzivac iz Obale Slonovače.

Naime, ovaj fudbaler Torina u svom klubu ima godišnju platu od oko 30.000 eura, a to na mjesečnom nivou iznosi oko 2500 eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Poređenja radi, najveća zvijezda Juventusa, Cristiano Ronaldo, godišnje zarađuje 31 miliona eura, a astronomska primanja imaju i mnoge njegove kolege sa Allianz stadiona, kao i fudbaleri Intera, Milana, Rome...

Ipak, ima još vremena da se Singo izbori za mjesto u ekipi Torina, ali i za bogati ugovor. Ovaj 19-godišnji defanzivac je ove sezone upisao tek jedan nastup za prvi tim Torina i to u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Dva puta je bio u konkurenciji za mečeve Serije A, a i dalje je na raspolaganju treneru U19 tima Torina.

Top Komentari

bosanac
Njegova mjesecna go dobra nasa
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi