Najstariji stadion u Engleskoj odlazi u historiju!

Everton najavio izgradnju novog doma

Najstariji stadion u Engleskoj odlazi u historiju!

Teme:

Everton je danas najavio da planira uskoro krenuti sa izgradnjom novog stadiona, te da neće još dugo igrati na Goodison Parku.

Kako je navedeno, Everton namjerava sagraditi novi stadion na već odabranoj lokaciji u sjevernom Liverpoolu, nedaleko od samog centra grada.

Novi Evertonov stadion bit će kapaciteta između 52 hiljade gledalaca, uz mogućnost dodatnog proširenja na 62 hiljade. Planirano je da popularne Karamele na njemu zaigraju 2023. godine.

Više informacija o cijelom projektu bit će poznato u drugoj polovini 2019. godine. Nacrt nije predstavljen, ali za sada se špekuliše da bi stadion mogao izgledati kao na fotografiji.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Goodison Park je najstariji stadion u Engleskoj izgrađen još 1892. godine. U Velikoj Britaniji je stariji samo Rangersov Ibrox.

Top Komentari

Cocca87
Hahahahaha cuj najstariji. Najstariji stadion u Engleskoj je stadion Sheffild United-a koji je napravljen 1855, a Everton je prvo igrao na Anfild-u od 1884 pa su presli na Goodison 1892.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi