Najtužnija fotografija u historiji fudbala

Od tada više ništa nije bio isto

Najtužnija fotografija u historiji fudbala

A. Čaušević

Nešto mlađe generacije će reći da su Leo Messi i Cristiano Ronaldo najboljih svih vremena, međutim oni koji su odrastali krajem 90-ih godina se s tim neće složiti. Većina će izdvojiti jedno ime - Luis Nazario da Lima Ronaldo. 

Ronaldo je za mnoge najbolji fudbaler svih vremena, ali zbog ogromnih problema s povredama nikada nije uspio da zaigra u punom kapacitetu.

Legendarni Brazilac je ovih dana proslavio svoj 44 rođendan, a s pravom se postavlja pitanje gdje bi mu bio kraj da kao igrač Intera nije doživio nekoliko teških povreda.

Scena kada je iznesen na nosilima sa terena rimskog Olimpika je možda i najtužnija u historiji fudbala kada je izdržao svega šest minuta u polufinalu Kupa Italije protiv Lazija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Od tada više nije bio isti igrač. Zabijao je i dalje majstorske golove, ali je izgubio na eksplozivnosti što ga je spriječilo da postane idealna fuzija brzine, snage i vještine.

Uspio se nakon toga vratiti i osvojiti Svjetsko prvenstvo s Brazilom 2002. godine, igrao je dobro i u Real Madridu, međutim s vremenom su povrede uzimale danak, dobio je i na kilaži, pa se od fudbala oprostio u februaru 2011. godine

Top Komentari

Samoiskreno
najveci ikad
7 4
Ivica_Osim8
Jedan je Ronaldo, ovaj danasnji jeste u Messija najbolji, ali nisu mu ni blizu
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi