Najvažniji su igrači Liverpoola, a ne zarađuju ni približno kao najveće zvijezde Redsa

Otkriveni iznosi plata na Anfield Roadu

Najvažniji su igrači Liverpoola, a ne zarađuju ni približno kao najveće zvijezde Redsa

Admin Čaušević

Liverpool je i zvanično najbolji tim svijeta jer su Redsi nakon Lige prvaka prošlog mjeseca postali i svjetski klupski prvaci. 

Juergen Klopp na raspolaganju ima niz sjajnih fudbalera, a dojam je kako su za njegov način igre najvažniji bekovski tandem Andrew Robertson - Trent Alexander-Arnold.

Robertson i Alexander-Arnold igraju impresivno, već su na dvocirenom učinku po broju asistencija i jednostavno su nezamjenljivi te na neki način možda i najvažniji igrači Redsa.

Međutim, daleko od toga da su najplaćeniji igrači u timu, tako je prva zvijezda tima Mohamed Salah četiri puta plaćeniji od svojih saigrača.

Robertson ima sedmičnu platu od 50.000 funti, a Alexander-Arsnol 40.000, dok primjera radi Salah sedmično zaradi 200.000 funti.

Daleko su plaćenije i ostale najveće zvijezde. Roberto Firmino i Virgil van Dijk sedmično zarade po 180.000 funti. Jordan Henderson i James Milner na sedmičnom nivou imaju platu od 140.000, a odlično je plaćen i Naby Keita sa 120.000.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sadio Mane koji je jučer proglašen za najboljeg igrača Afrike u 2019. godine u Liverpoolu ima sedmičnu platu od 100.000 funti.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1578339369
Ova dva igrača su dva bisera i da im bilo koji drugi klub ponudi 5 puta veća primanja, imam osjecaj da bi odbili.
3 0
LjutiKrajisnik
Tragikomicno je da Lovren zaradjuje vise nego TAA i Robertson zajedno.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi