Najveći problem BiH sinoć? Selektor Grčke je možda upotrijebio pravu riječ

Novo razočaranje na gostovanju

Najveći problem BiH sinoć? Selektor Grčke je možda upotrijebio pravu riječ

Admin Čaušević

Bosna i Hercegovina je i dalje bez gostujuće pobjede u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. 

Zmajevi su gostovali Grčkoj i blago rečeno u razočaravajućoj partiji upisali su potpuno zaslužen poraz rezultatom 2:1. Da nije bilo Ibrahima Šehića i nesmotrenosti Grci su mogli slaviti i ubjedljive.

Bh. reprezentacija nije bila ni sjena one ekipe koja je nekoliko dana ranije na Bilinom polju razbila Finsku sa 4:1. Robert Prosinečki će sa pomoćnicima morati analizirati mali milion stvari.

U izjavi poslije utakmice možda je selektor Grčke pronašao pravu riječ za slabo izdanje Zmajeva, a to je nedostatak svježine.

"Mogu reći da smo imali više 'svježine'. Možda je Bosna bila umornija poslije posljednje utakmice. Stavili smo nova lica. Preferirali smo odmornije igrače", rekao je John van 't Schip.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Prvo poluvrijeme nije bilo lako, ali u nastavku smo ostavili bolji dojam i bili smo svježiji. Svježina i fizička sprema su nam pomogli", dodoa je holandski stručnjak.

Već na prvu je bilo primjetno da je bh. reprezentativcima falilo agresivnosti te da nisu baš bili trkački raspoloženi. U prilog tome ide i statistički podatak od čak 25 šuteve grčke selekcije prema Šehićevom golu.

Top Komentari

Honduras
John Want to Ship of Haselink
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi