Najvrjedniji nogometaši Premijer lige: Prvih pet mjesta rezervisano za FK Sarajevo

Najvrjedniji nogometaši Premijer lige: Prvih pet mjesta rezervisano za FK Sarajevo

Edmir Škorić

Najutjecajnija svjetska stranica o tržišnim vrijednostima nogometaša zasigurno je Transfermarkt, pa smo na istoj odlučili provjeriti koliko koštaju igrači iz Premijer lige i kolika je ukupna vrijednost cijele lige.

Sudeći po Transfermarktu, čak petorica igrača Sarajeva na vrhu su liste najskupljih igrača. Najveću tržišnu vrijednost ima golman Vladan Kovačević (22) i ona iznosi milion eura. Drugi na listi je Besim Šerbečić (22) čija se vrijednost procjenjuje na 900.000 eura.

Tino-Sven Sušić, čija cijena je u blagom padu, vrijedi 600.000 eura, a to je ujedno i tržišna vrijednost njegovih saigrača Amara Rahmanovića i Benjamina Tatara.

Na šestom mjestu je Petar Bojo i ovaj 22-godišnji veznjak Željezničara ujedno je sa 550.000 eura najskuplji igrač svog tima. Nakon njega dolazi 21-godišnji talentovani golman Zrinjskog Dino Horkaš sa vrijednošću od 500.00 00 eura.

Cijena Damira Sadikovića, još jednog igrača Željezničara, iznosi 450.000 eura, na deveetom mjestu je Branimir Cipetić iz Širokog i on također vrijedi 450.000, baš kao i Goran Zakarić iz Borca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada se pogledaju ukupne tržišne vrijednosti po ekipama, na vrhu je aktuelni prvak FK Sarajevo sa devet miliona eura, slijedi HŠK Zrinjski sa 6,45 miliona, zatim FK Željezničar sa 5,68 miliona, Tuzla City sa 4,93 miliona, pa ide Borac sa 4,28 miliona, Radnik sa 4,05 miliona...

Vrijednost cijele momčadi Širokog procjenjuje se na četiri miliona ,a Veleža na 3,93 miliona eura. Ukupna tržišna vrijednost kompletne lige iznosi 49,5 miliona eura.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

tbra
Hahahah e cuj Vladan Kovacevic milion eura, Serbecic 900 000. Ni jedan ni drugi ne vrijedi preko 450 000. Cirkus
13 16
EmirTM87
Sta vam vrijedi transfermarkt kad ste primili 8 komada u 2 utakmice...
11 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti