Nakon 100 godina postojanja: Zvanično ugašen bivši premijerligaš!

NK Žepče više ne postoji

Nakon 100 godina postojanja: Zvanično ugašen bivši premijerligaš!

E. Škorić

NK Žepče, klub koji je svojevremeno igrao Premijer ligu BiH, pa i imao izlete u Evropi, zvanično se ugasio.

Žepče je nedavno proslavio stogodišnjicu postojanja, ali je odavno u dubiozi i samo je bilo pitanje vremena kada će biti "stavljen katanac".

U sezoni 2004/05 Žepče je igralo u Kup UEFA, pa je ispao u prvom kolu od Baškimija iz Kumanova. Rukovodstov kluba diglo je ruke, nije htjelo preuzeti odgovornost za ogromne dugove, pa je na kraju i ugašen.

Klub osnovan 1919. godine, koji je prošao kroz razne golgote, 2020. godinu očito nije uspio preživjeti i samo je jedan u nizu bh. sportskih kolektiva koji "umiru". Od prošlosti se, jednostavno, ne živi.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Žepče se, dodajmo, takmičilo u Drugoj ligi FBiH - Centar protekle sezone.

Top Komentari

BlueBoys
Jos jedan Indijanac me prijavljuje redakciji od juce za moj ban i to je ukupno 20. Xaxaxxaa......CEMU KRIVINA AKO SE KAZE ISTINA INDIJANCI NAVIJACI REZIMSKO POLICIJSKOG KLUBA TORPEDO? nema ljutnje popite sok....:)
0 5
GiS
Sljedeca je zeljA
5 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi