Nakon 13 pobjeda, Atletico doživio poraz na svom stadionu

Real Sociedad slavio u Madridu

Nakon 13 pobjeda, Atletico doživio poraz na svom stadionu

Edmir Škorić

Nogometaši Real Sociedada priredili su iznenađenje svojim navijačima i slavili na Vicente Calderonu protiv Atletica.

Pobjeda Sociedada u Madridu na Vicente Calderonu je itekako iznenađenje. Zašto? Atletico je u 13 domaćih utakmica u Primeri ove sezone ostvario - 13 pobjeda! Osim toga, pred svojim navijačima su zabili 34, a primili samo šest golova.

 

Međutim, i ta neosvojiva tvrđava je večeras pala. Sedmoplasirani Sociedad je slavio s 1:0 i došao na petu poziciju sa istim brojem bodova kao i četvrtoplasirana Malaga. Atletico ostaje čvrsto na trećoj poziciji, ali eventualnom pobjedom mogli su doći ponovo ispred gradskog rivala Reala.

 

Trenutak odluke dogodio se u 53. minuti. Antoine Griezmann je fantastično uposlio Xabija Prieta, ovaj izašao pred Courtoisa i rutinski loptu poslao u mrežu za veliko slavlje gostiju.

 

Primera, 27. kolo:

Atletico - Sociedad 0:1 (Prieto 53)

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.