Nakon fudbalera na red su došle i sudije: Kinezi Čakiru poslali ponudu koja se ne odbija
Počeli kupovati i sudije (Foto: EPA)

Turčin seli u Superligu

Nakon fudbalera na red su došle i sudije: Kinezi Čakiru poslali ponudu koja se ne odbija

Midhat Šljivak

Turčin Cuneyt Čakir smatra se jednim od najboljih evropskih sudija.

Ipak, renome je po mnogima pokvario nakon uzvratne utakmice polufinala Lige prvaka između Real Madrida i Bayerna nakon koje je optužen za naklonost Kraljevima jer je propustio svirati tri penala za goste.

Međutim, bez obzira na greške dobio je ponudu koju je teško odbiti. Marca piše kako bi ga Kinezi rado vidjeli kao sudiju u svom prvenstvu i spremili su mu unosan ugovor kako bi sudio u kineskoj Superligi.

Kineski fudbalski savez je spremio ponudu turskom sudiji koja se ne odbija i sasvim sigurno će on dobro razmisliti o odlasku u ovu zemlju.

Čakir bi u Kinu mogao preseliti već u julu, odmah po završetku Svjetskog prvenstva u Rusiji, a ako se to desi biće to još jedan u nizu udara na evropski fudbal od strane Kineza.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Oni čine sve kako bi se fudbal u ovoj zemlji podigao na veći nivo. Klubovi iz mjeseca u mjesec dovode nove fudbalere koji će privući ljude i to im za sada ide jako dobro.

Kvalitet međutim još uvijek nije na visokom nivou i talenat domaćih igrača ne mogu tek tako kupiti.

Top Komentari

Turgut
Pa ako ćete Čakir onda valjda treba Džunejt
3 0
Medo-Brundo
On je vec dovoljno zaradio....
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi