Nakon Inieste, potpisao je i Xavi
Foto: EPA

Produžio ugovor sa Al Saddom

Nakon Inieste, potpisao je i Xavi

Midhat Šljivak

Andres Iniesta napustio je Barcelonu i postao je novi član japanskog Vissel Kobea.

Legendarni veznjak tako je krenuo stopama nekadašnjeg saigrača Xavija Hernandeza, koji je 2015. godine napustio katalonskog velikana i potpisao je za katarski Al Sadd.

Iako će početkom naredne godine napuniti 39 godine, Xaviju se još uvijek igra fudbal, pa je odlučio produžiti ugovor sa katarskim klubom. Tamo će ostati još dvije godine.

"Sretan sam što ću biti dio ove porodice još dvije godine. Svi smo jedna porodica i veoma sam zadovoljan što ostajem u Al Saddu", rekao je Xavi.

Nakon završetka igračke karijere Xaviju se sprema i mjesto selektora Katara, a upravo bi on mogao voditi ovu selekciju na Mundijalu 2022. godine kojem su domaćini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi