Nakon sezone iz snova Atalanta na listi želja ima osmoricu igrača, jedan će oboriti klupski rekord

Bit će dosta promjena u Bergamu

Nakon sezone iz snova Atalanta na listi želja ima osmoricu igrača, jedan će oboriti klupski rekord

Ekipa Atalante napravit će dosta promjena u igračkom kadru nakon sezone iz snova. 

Tim iz Bergama na listi želja ima čak osam imena. Neće vjerovatno svaki od njih doći ovog ljeta, ali većina hoće.

Kako prenose Italijani, tim koji s klupe predvodi Gian Paolo Gasperini prvo će 'ciljati' Alekseja Mirančuka. Ovaj 24-godišnji Rus trenutno nastupa za Lokomotivu iz Moskve a iza sebe ima sjajnu sezonu u kojoj je postigao čak 16 golova i dodao pet asistencija. Smatra se da će Atalanta za njega platiti 15 miliona eura što će biti i klupski rekord kada je u pitanju visina obeštećenja za jednog igrača.

Dalje, na meti je i 23-godišnji krilni igrač Sassuoloa Jeremie Boga. On je također sjajan bio prošle sezone sa 11 golova i četiri asistencije. Osim njega, Atalanta 'cilja' i njegovog saigrača Domenica Berardija koji se već dugo vremena dovodi u vezu s odlaskom iz kluba. Prošle sezone upisao je 14 golova i 10 asistencija.

Dalje, meta je i Argentinac Franco Cervi koji trenutno igra za Benficu. U pitanju je lijevo krilo koje je u Evropu stiglo prije četiri godine, ali za sada nije mnogo pokazalo.

Također, tu je i Emanuel Denis iz Club Bruggea, igrač koji se proslavio sjajnim partijama protiv Real Madrida u Ligi prvaka, a i vezista Stuttgarta Oreal Mangala koji je ranije bio meta Arsenala.

I za kraj, na listi je i nekadašnji kapiten Rome Alessandro Florenzi. Bio je na posudbi u Valenciji a Roma ga ne želi nazad.

To je sedam imena, a osmo je već poznato. U pitanju je Mergim Vojvoda iz Standard Liegea koji je već potpisao za klub iz Bergama.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Atalantu bi neka imena trebala i napustiti, a u prvom redu Hans Hatebur koji je već najavio odlazak. Osim njega, klubu će biti teško da zadrži velike zvijezde poput Duvana Zapate ili Robina Gosensa, a najava iz Bergama je da će njih dvojica otići samo u slučaju 'bezobrazno visoke' ponude.

Inače, klub je ove sezone završio treći u Seriji A i stigao do četvrtfinala Lige prvaka pa finansije neće biti problem u narednom periodu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi