"Namješteno je 30 mečeva, a niko nema 'onu stvar' da kaže istinu"

Velike optužbe

"Namješteno je 30 mečeva, a niko nema 'onu stvar' da kaže istinu"

M. Šljivak

Otkad je fudbalske igre bilo je i namještanja.

Iz godine u godinu se otkrivaju brojni skandali širom svijeta, a tokom protekle sezone u Srbiji je bilo zaista mnogo čudnih rezultata.

Nakon okončanja prvenstva u Superligi odlučio je progovoriti Dragan Antić, predsjednik FK Dinamo Vranje.

Njegov tim je ispao iz Superlige jer je u dvomeču za opstanak poražen od Inđije, a za 'Večernje novosti' je iznio niz optužbi na račun regularnnosti lige.

Antić tvrdi da je najmanje 30 utakmica namješteno i da za to postoje dokazi.

"Pozivam istražne organe FSS, ako imaju volje i prije svega hrabrosti, da istraže rezultate iz upravo završene Superlige. Tvrdim da je 20 ili 30 mečeva direktno namješteno, lažirano. Mi ćemo kao klub neke od snimaka i dokaza dostaviti direktno u UEFA, pa neka se ljudi iz te organizacije bave utvrđivanjem činjenica. Ja vam još jednom tvrdim da se fudbal u Srbiji igra samo da bi familija Tončev mogla na klađenju da uzima ogromne svote novca", kazao je Antić.

Antić je bio osumnjičen da je namještao fudbalske utakmice u nižim njemačkim ligama, a sada je opleo po porodici Tončev za koje tvrdi da su krivci za namještanje.

"Stanislav Tončev, sin Novice Tončeva, trenutno je najveće zlo srpskog fudbala. Sunovrat Dinama iz Vranja je počeo onog dana kada je taj čovjek uplatio za velike pare na kladionici tiket za meč Radnički Niš - Dinamo Vranje koji je završen 2:0 (1:0), a on čekao ogromnu isplatu na bar dva gola u prvom poluvremenu i najmanje tri na kraju. Pošto mu se 'prognoza' nije ostvarila, počeo je da se sveti Dinamu i meni lično. Optužuju me iz te porodice da me boli što ostajem bez plate od 500.000 dinara, a svjesni su da je moje trenersko znanje mnogo skuplje od toga. Više neću da šutim. Mogu da mi prijete i doživotnom suspenzijom iz fudbala, ali cijela Srbija neka čuje makar od mene ono što cijela fudbalska Srbija zna. Problem je što niko nema 'onu stvar' da iznese sve u javnost. Porodica Tončev je uništila naš fudbal, a Stanislav Tončev je najveći kancer srpskog fudbala", istakao je Antić i otkrio je jedan detalj kada ga je Tončev zvao.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

"Bio sam kod predsjednika Novice Tončeva trener Radnika iz Surdulice kada smo u jednom meču Srpske lige savladali rivala kod kuće 7:1, a na poluvremenu je bilo 4:0 za nas. Zvao me je u pauzi Tončev i naredio da pustimo goste da nas pobijede, a već vodimo 4:0. Ja ga pitam kako da ih pustimo kad nemaju pojma i kada ih gazimo. Na kraju je bilo 7:1, a ja sam posle utakmice odmah dobio otkaz".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi