Nerealne scene stižu sa poznatog stadiona: Teren je u nekoliko sekundi pretvoren u mravinjak

Nije osvojen trofej, a nisu ni protesti

Nerealne scene stižu sa poznatog stadiona: Teren je u nekoliko sekundi pretvoren u mravinjak

A. Čaušević
Teme:

Apsolutna ludnica. Rečenica je koja najbolje opisuje ono što se kasno sinoć dešavalo na jednom od najpoznatijih francuskih stadiona.

Duže od dvije decenije su navijači Nantesa čekali neko finale i konačno su dočekali. Francuski klub slavne prošlosti će se boriti za trofej pobjednika Kupa Francuske.

Poslije uzbudljivog i dramatičnog meča Kanarinci su uspjeli izbaciti Monaco. Regularni dio susreta je završen rezultatom 2:2.

Gosti su poveli preko Maripana, a Sidibe je zabio autogol za izjednačenje. Moutoussamy donosi preokret domaćim, da bi Boadu postigao gol.

U penal seriji Nantes je bio bolji. Domaći su iskorstili sve penale u prve četiri serije, dok su za goste promašivali najbolji igrači Ben Yedder i Tchouameni.

Nakon toga uslijedila je apsolutna invazija navijača. Teren stadiona Beaujoire se za nekoliko sekundi pretvorio u mravinjak. Više od 10.000 navijača sišlo je na teren da proslavi veliku pobjedu.

Za Nantes je ovo deveto finale Kupa Francuske. Izgubili su pet finala, a u tri su pobijedili, posljednji put 2000. godine. U finalu će igrati protiv Nice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi